Κυριακή 19 Φεβρουαρίου 2012

Δελτίο Τύπου

ΘΕΜΑ:Δημόσια πρόσκληση σε εγγεγραμμένους ανέργους για υποβολή αιτήσεων συμμετοχής στη διαδικασία κατάρτισης του ετήσιου κυλιόμενου πίνακα κατάταξης ανέργων για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία

Ο Δήμος Μεταμόρφωσης ενημερώνει τους δημότες του ότι ξεκίνησε στις 9 Φεβρουαρίου 2012 και ολοκληρώνεται στις 29 Φεβρουαρίου 2012, η ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων στο ειδικό πεδίο του διαδικτυακού τόπου του ΟΑΕΔ (http://ait.oaed.gr), από όσους ενδιαφέρονται να προσληφθούν σε Δήμους ως προσωπικό «για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία».
Για συμμετοχή στο πρόγραμμα μπορούν να υποβάλουν αίτηση εγγεγραμμένοι στα μητρώα του ΟΑΕΔ άνεργοι, ηλικίας 18-65 ετών, που διαθέτουν τα απαιτούμενα προσόντα για εκτέλεση έργων με αυτεπιστασία, ως ηλεκτρολόγοι, οδηγοί, τεχνίτες οικοδόμοι, τεχνίτες ελαιοχρωματιστές, τεχνίτες σιδεράδες, υδραυλικοί, χειριστές μηχανημάτων (Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης) ή εργάτες γενικών καθηκόντων (Υποχρεωτικής Εκπαίδευσης).
Ο ΟΑΕΔ επεξεργάζεται τα στοιχεία των ηλεκτρονικών αιτήσεων για να καταρτίσει τον Ετήσιο Κυλιόμενο Πίνακα Κατάταξης Ανέργων από τον οποίο θα γίνει η επιλογή των ανέργων που θα προσληφθούν από τους Δήμους, μετά από σχετική υπόδειξη από τον ΟΑΕΔ, προκειμένου να καλύψουν τις ανάγκες τους σε προσωπικό για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία.
Οι άνεργοι που ενδιαφέρονται να προσληφθούν για εκτέλεση έργου με αυτεπιστασία σε οποιοδήποτε Δήμο και οι οποίοι διαθέτουν τα τυπικά προσόντα που απαιτούνται, υποβάλλουν, αποκλειστικά μέσω διαδικτύου με ηλεκτρονικό τρόπο την αίτησή τους, στον ΟΑΕΔ, αναφέροντας την ειδικότητά τους και προσδιορίζοντας μέχρι τρεις φορείς στους οποίους επιθυμούν κατά προτεραιότητα να προσληφθούν.
Στην περίπτωση που ο εγγεγραμμένος άνεργος δεν έχει πρόσβαση στο διαδίκτυο, η ηλεκτρονική υποβολή της αίτησης του μπορεί να πραγματοποιηθεί στο Δημαρχείο Μεταμόρφωσης. Για περισσότερες πληροφορίες οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνήσουν στο 2132012900 (εσωτερικό 146).

Σάββατο 18 Φεβρουαρίου 2012


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΑ ΝΕΑ ΜΕΤΡΑ ΠΟΥ ΕΡΧΟΝΤΑΙ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΟΠΟΤΤΕ



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Αθήνα: 17-2-2012

Κύριοι

Στο πλαίσιο των απαράδεκτων και επαχθών όρων που προβλέπει το νέο μνημόνιο, το οποίο υπερψηφίστηκε στη Βουλή την περασμένη Κυριακή, προβλέπεται ο προσπορισμός εσόδων ύψους 40.000.000 ευρώ από την περικοπή και την θέσπιση νέου εισοδηματικού πλαφόν στα πολυτεκνικά επιδόματα. Ήδη χθες η κυβέρνηση σε συνεργασία με την τρόικα προέκρινε την περαιτέρω μείωση του ήδη υπάρχοντος εισοδηματικού πλαφόν των 55.000 ευρώ σε 45.000 ευρώ για την παροχή των πολυτεκνικών επιδομάτων, πράγμα που θα συρρικνώσει αισθητά τον αριθμό τα ων δικαιούχων. Η πρόταση αυτή προφανώς θα πρέπει να εγκριθεί και από τους αρχηγούς των κομμάτων που στηρίζουν την κυβέρνηση ώστε να εφαρμοστεί.
Θεωρούμε απαράδεκτη, αντεθνική, αντικοινωνική και προσέτι αντισυνταγματική ( παραβιάζεται το άρθρο 21 παράγραφος 1 και 5 του Συντάγματος που προβλέπει την προστασία της οικογένειας και της μητρότητας και προβλέπει επίσης ότι το κράτος θα λαμβάνει όλα τμ α αναγκαία μέτρα για την εφαρμογή δημογραφικής πολιτικής) την πρόταση αυτή και πιστεύουμε ότι, αν και δεν έχει διευκρινιστεί αν πρόκειται για εισοδηματικό πλαφόν σε καθαρά ή μικτά εισοδήματα, θα πρέπει άμεσα να αναιρεθεί και να μην ισχύσει.
Ήδη οι τρίτεκνες οικογένειες τα τελευταία δύο χρόνια έχουν κατακρημνιστεί, καθώς διαρκώς πλήττονται ως προς το εισόδημά τους (περικοπή και στρογγυλοποίηση των επιδομάτων με το νόμο 3918/Μάρτιος 2011, κατάργηση μετεγγραφών, μείωση αφορολόγητου ορίου από 23.500 σε 12.000 ευρώ με βάση το πολυνομοσχέδιο) και ουσιαστικά καταβαραθρώνεται η αξιοπρέπειά τους και υποθηκεύεται το μέλλον των παιδιών τους.
Κυρι…
Εμείς λέμε ΦΤΑΝΕΙ ΠΙΑ! Φτάνει η ασέλγεια στο σώμα της ελληνικής οικογένειας. Φτάνει η υπονόμευση κάθε έννοιας κοινωνικού κράτους και ο διαρκής κόλαφος προς την ελληνική οικογἐνεια. Πρέπει όλοι να συνειδητοποιήσουν ότι τα ως άνω παιδοκτόνα μέτρα που θέτουν πρόστιμο στις γεννήσεις , οδηγούν αυτήν την κακοπαθημένη χώρα στην κατάρρευση, καθώς η δημογραφική συρρίκνωση έχει φτάσει στο απροχώρητο και καθώς αυξάνονται διαρκώς οι τρίτεκνες οικογένειες που ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας. Όχι άλλες μειώσεις, όχι άλλες υπαναχωρήσεις. Ας φροντίσουν επιτέλους όλοι την ελληνική οικογένεια και ας στηρίξουν αυτούς που αιμοδοτούν την ελληνική κοινωνία και στηρίζουν το κοινωνικό οικοδόμημα.
Σας ενημερώνουμε και σας καλούμε να αντιταχθείτε έμπρακτα στην εθνική αυτή μειοδοσία, στην απώλεια της εθνικής μας αξιοπρέπειας και να στηρίξετε έργω και λόγω την ελληνική οικογένεια, που αποτελεί το βασικό κοινωνικό κύτταρο. Σας καλούμε να μην επιτρέψετε τη διάλυση του κοινωνικού ιστού και τη συρρίκνωση του έθνους, αφού τα μέτρα αυτά οδηγούν στην ερήμωση. Και όταν δεν θα υπάρχουν παιδιά στις παιδικές χαρές, όταν δεν θα υπάρχει υγιές εργατικό δυναμικό, τούτη η χώρα θα καταβυθιστεί.
Εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε για την διεκδίκηση της πλήρους εξομοίωσης τριτέκνων και πολυτέκνων. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απτόητοι για να δημιουργήσουμε ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά μας. Θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε απέναντι σε οποιονδήποτε προσπαθεί να πλήξει το μέλλον μας και να τραυματίσει τη ζωή μας, μακριά από μικροκομματικές ιδεολογίες ή μικροπολιτικές ιδεοληψίες. Το δικό μας κόμμα είναι τα παιδιά μας. Νιώθουμε αηδιασμένοι, απογοητευμένοι και αγανακτισμένοι. Ας φροντίσει το κράτος να προσποριστεί τα απαιτούμενα ποσά από αυτούς που τα υπεξαίρεσαν και ας σταματήσει να βιάζει διαρκώς τις ασθενείς κοινωνικές ομάδες, επειδή αυτή θεωρείται η εύκολη λύση. Και ας φροντίσουν όλοι οι πολιτικοί και πολιτειακοί ταγοί να κατανοήσουν ότι το μέγιστο εθνικό πρόβλημα τούτης της χώρας είναι το δημογραφικό, και επιτέλους ας σπεύσουν, έστω και τώρα, να το αντιμετωπίσουν.

ΤΟ  ΝΕΟ  ΕΙΣΟΔΗΜΑΤΙΚΟ  ΚΡΙΤΗΡΙΟ  ΓΙΑ  ΤΟ  ΕΠΙΔΟΜΑ  ΤΡΙΤΕΚΝΙΑΣ



Διακόπτεται και επίσημα πλέον το επίδομα των τρίτεκνων με ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των 45.000 ευρώ.

Κατετέθη στη Βουλή με την διαδικασία του Επείγοντος ο Εφαρμοστικός Νόμος του Υπουργείου Υγείας. Στο άρθρο 27, παράγραφος 2, αναφέρει:
΄΄Διακόπτονται από 1.1.2012 η παροχή όλων των οικογενειακών επιδομάτων, στις τρίτεκνες οικογένειες, οι οποίες έχουν συνολικό ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα άνω των σαράντα πέντε χιλιάδων ευρώ
( 45.000 ).΄΄

Δευτέρα 6 Φεβρουαρίου 2012


ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ
           
Η Διευθύντρια, ο Σύλλογος Διδασκόντων και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του ΓΕΛ Μεταμόρφωσης σας προσκαλούν στις 10/2/2012, ημέρα Παρασκευή  και ώρα 11.00 π.μ. στην αίθουσα εκδηλώσεων, στην ενημερωτική παρουσίαση για γονείς με θέμα:

 « λίγα λόγια για το…Πώς τα παιδιά μας φτάνουν σε κατάλληλες εκπαιδευτικές και επαγγελματικές αποφάσεις»

   θεωρώντας  εξαιρετικά σημαντικό και υποστηρικτικό για την πορεία των παιδιών μας τον ενημερωμένο γονιό.

Συζήτηση   για:

·         Σχολές εντός και εκτός μηχανογραφικού.
·        Κατευθύνσεις – επιστημονικά πεδία και … πού αλήθεια μπορεί να οδηγούν;
·        Μηχανογραφικό: συμπλήρωση, προτάσεις, γενικές συμβουλές-οδηγίες.

 Η παρουσίαση  θα πραγματοποιηθεί από την κ. Ανθή Φουντουκά, Υπεύθυνη Σχολικού Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Κέντρου Συμβουλευτικής και Προσανατολισμού (ΚΕΣΥΠ) Ν. Ιωνίας.


        Η ΔΙΕΥΘΥΝΤΡΙΑ                                                            Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ
                                                                                          ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΓΟΝΕΩΝ
ΑΛΕΞΑΝΔΡΑ  ΗΛΙΑ                                                 ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ  ΜΟΥΚΙΔΗΣ  

Κυριακή 5 Φεβρουαρίου 2012


  



ΑΠΟΚΡΙΕΣ 2012



ΚΑΙ  Ο  ΣΥΛΛΟΓΟΣ  ΜΑΣ  ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ
ΣΤΗΝ  ΑΠΟΚΡΙΑΤΙΚΗ  ΓΙΟΡΤΗ  ΤΟΥ  ΔΗΜΟΥ  ΜΑΣ
ΓΙΑΤΙ ΤΟ ΚΕΦΙ  ΚΑΙ  Η  ΧΑΡΑ  ΕΙΝΑΙ  ΤΟ  ΑΝΤΙΔΟΤΟ  ΣΤΙΣ  ΔΥΣΚΟΛΙΕΣ  ΤΗΣ  ΖΩΗΣ



ΘΕΜΑ : Αποκριάτικο ξεφάντωμα


ΠΟΤΕ  : 19/02/2012

ΠΟΥ    : Στο γραφείο του Συλλόγου  μας  - ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 5 - στις 10.00 το πρωί για να ξεκινήσουμε την αποκριάτικη παρέλαση με το γαϊτανάκι μας, με στάση στο 6ο Δημοτικό Σχολείο για δωρεάν  φαγητό, ποτό, και το πιο σημαντικό, πολύ χορό, και φεύγουμε για την πλατεία Ηρώων Πολυτεχνείου στην Γ. Παπανδρέου για το αποκορύφωμα του καρναβαλιού. Στο δρόμο δε, θ’ αρχίσουν τα πειράγματα.

ΔΙΟΡΓΑΝΩΤΕΣ : Ο Δήμος Μεταμόρφωσης μαζί με τους Συλλόγους Γονέων & Κηδεμόνων και τους Πολιτιστικούς Συλλόγους του τόπου.

ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ: Οι μαθητές των σχολείων μας, τα μέλη των συλλόγων και γενικότερα όλοι οι δημότες της Μετ/σης .

ΤΙ ΝΑ ΕΧΩ ΜΑΖΙ ΜΟΥ: Την αποκριάτικη στολή μου (προαιρετικά), κέφι, χαμόγελο και αντοχή.

ΓΙΑ ΝΑ ΚΑΝΟΥΜΕ ΤΟ ΓΛΕΝΤΙ ΜΕΓΑΛΟ ΚΑΙ ΤΟ ΞΕΦΑΝΤΩΜΑ ΑΚΟΜΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΕΛΑΤΕ ΟΛΟΙ.

ΔΗΛΩΣΤΕ  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ

ΑΛΕΞΙΑ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΥ

6977148609

ΕΩΣ  ΤΙΣ  13/2/2012