Παρασκευή 31 Αυγούστου 2012

ΕΙΜΑΣΤΕ  ΚΑΙ  ΠΑΛΙ  ΚΟΝΤΑ  ΣΑΣ

ΑΦΟΥ ΣΑΣ ΕΥΧΗΘΟΥΜΕ ΚΑΛΟ ΦΘΙΝΟΠΩΡΟ




ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ
ΜΕ ΣΚΟΠΟ ΤΗΝ ΑΜΕΣΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΚΑΙ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ
ΠΑΡΑΚΑΛΟΥΜΕ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΕΙΤΕ ΜΕ ΤΟΝ κ. ΒΑΓΕΝΑ τηλ. 6977613395 

ΤΟ Δ.Σ.


ΣΤΑ  ΝΕΑ  ΠΑΙΔΙΑ  ΜΑΣ

της προέδρου



Οι εξετάσεις τέλειωσαν, τα αποτελέσματα βγήκαν.
Άλλοι γελούν και άλλοι κλαίνε.
Σε αυτούς που γελούν έχω να πω συγχαρητήρια, καλές σπουδές και καλή αποκατάσταση, οι κόποι σας έδρεψαν καρπούς.
Σε αυτούς όμως που κλαίνε έχω να πω τούτο:
Η ζωή δεν σταματά μπροστά σε μια αποτυχία.
Η αποτυχία ανοίγει την πόρτα του πείσματος, της προσπάθειας, της δεύτερης ευκαιρίας και μας κάνει πιο δυνατούς.
Σηκωνόμαστε και προχωράμε μετά το πέσιμο δυνατότεροι και αισιόδοξοι και να είστε σίγουροι πως θα αποδειχτεί το ΄΄ κάθε εμπόδιο σε καλό ΄΄.
Επομένως δεν θέλω να υπάρχουν παιδιά που κλαίνε μα όλα να γελούν.
Και πιστέψτε με τίποτε δεν είναι σπουδαιότερο από την υγεία σας και την αισιοδοξία.

Όσο για τους μικρούς μας φίλους που σε λίγες μέρες θα ακούσουν το κουδούνι του σχολείου να χτυπά και πάλι, εύχομαι καλή σχολική χρονιά.

Για δε τα πρωτάκια μας καλή αρχή.

Όσο για τους γονείς εύχομαι σε όλους ΜΑΣ ……………..κουράγιο.

Με  φιλικούς  χαιρετισμούς
    ΜΑΡΙΑΝΘΗ  ΤΖΑΒΕΛΛΑ

Κυριακή 26 Αυγούστου 2012




ΚΑΙ  ΜΗΝ  ΞΕΧΝΑΤΕ..............

ΣΗΜΑΣΙΑ  ΕΧΕΙ  Η  ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ   !!!

ΤΟ  Δ.Σ.

Αρκετοί τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί πήραν αποσπάσεις στην Α/θμια και Β/θμια εκπαίδευση, μετά και την παρέμβαση της ΟΠΟΤΤΕ


Αρκετοί τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί πήραν μπήκαν στις '' Συμπληρωματικές αποσπάσεις εκπαιδευτικών Δ.Ε. στις Περιφερειακές  Δ/νσεις Α΄/θμιας και Β΄/θμιας Εκπ/σης και  στις  Δ/νσεις  Β΄/θμιας Εκπ/σης για το σχολικό έτος   2012-2013 ''.
H  ΟΠΟΤΤΕ αισθάνεται ιδιαίτερη ικανοποίηση γιατί  στις 8 Αυγούστου είχε κάνει επίσκεψη στον Διευθυντή του Υπουργού, κ. Μιχαλολιάκο και του είχε θέσει το θέμα. Βέβαια υπήρξαν και περιπτώσεις που δεν ικανοποιήθηκαν και για το λόγο αυτό η ΟΠΟΤΤΕ παρακολουθεί συνεχώς το θέμα αυτό.

ΚΑΙ ΑΛΛΕΣ ΕΚΠΤΩΣΕΙΣ ΣΤΑ ΚΤΕΛ

Κάποιοι που παρακολουθούν το blog μας έστειλαν και άλλες εκπτώσεις στα ΚΤΕΛ:
 ΚΤΕΛ ΧΑΛΚΙΔΙΚΗΣ, με 50%, ΚΤΕΛ ΝΑΞΟΥ, με  25%.
Στείλτε μας με mail, στο opotte@gmail.com, όποια έκπτωση γνωρίζετε με την αντίστοιχη τεκμηρίωση.
Όλα αυτά θα περιληφθούν στο νέο περιοδικό της ΟΠΟΤΤΕ που ετοιμάζεται.

ΤΟ ΚΤΕΛ ΑΧΑΙΑΣ ΕΔΩΣΕ 50% ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

Το ΚΤΕΛ Αχαϊας προχώρησε σε έκπτωση 50% στους τρίτεκνους με την επίδειξη της κάρτας τους.
Συνεχώς αυξάνεται ο αριθμός των ΚΤΕΛ που παρέχουν έκπτωση.

Την επανεξέταση των προϋποθέσεων πρόσβασης των τριτέκνων και των τέκνων αυτών στις Σχολές της Αστυνομικής Ακαδημίας , στο πλαίσιο της προστασίας της οικογένειας και της ενιαίας μεταχείρισης των εν λόγω υποψηφίων, ανακοίνωσε εγγράφως στη Βουλή ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νικ. Δένδιας, ύστερα από ερώτηση της πρώην υφυπουργού Παιδείας Εύης Χριστοφιλοπούλου.
Υπενθυμίζουμε τη συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ για το θέμα αυτό στο υπουργείο, και πως η ΟΠΟΤΤΕ έχει καταθέσει ένσταση για την προκήρυξη, προκειμένου να μην ισχύσει ηλικιακό όριο.
 
ΤΟ Δ.Σ.

Κυριακή 19 Αυγούστου 2012

ΣΗΜΑΝΤΙΚΕΣ ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗΝ ΑΘΗΝΑ

 

 
ΔΕΥΤΕΡΗ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΜΕΣΑ ΣΕ ΛΙΓΕΣ ΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

    Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7-8 στο υπουργείο με το Διευθυντή του Γραφείου του Υφυπουργού Εργασίας Κωνσταντίνο Δικταπανίδη καθώς και το Σύμβουλο του Υφυπουργού, Δημήτριο  Ρέππα, για το θέμα  επιδομάτων, της συμμετοχής της ΟΠΟΤΤΕ σε επιτροπές και άλλα θέματα.
   Ο βασικός σκοπός της συνάντησης ήταν να υπενθυμίσουμε στο υπουργείο πως παρακολουθούμε τα θέματα και περιμένουμε την επεξεργασία και τη λύση τους.
   Υπενθυμίζουμε πως η προηγούμενη επίσκεψη πραγματοποιήθηκε στις 23 Ιουλίου.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος Μανόλης Αχλαδιανάκης και ο Αν. Γραμματέας Γιώργος Χαβάκης.
   Κατά τη διάρκεια της συνάντησης, ενημερώθηκε ο Υφυπουργός για την παρουσία των μελών της ΟΠΟΤΤΕ και αφού ολοκλήρωσε μια συνάντηση που είχε, ήλθε και είχε μια σύντομη παρέμβαση για τα θέματα που ήταν στην κουβέντα. Για το θέμα των επιτροπών, είπε πως θα συγκροτηθούν το Σεπτέμβρη, για τα επιδόματα δήλωσε πως  ΄΄ κάτι ετοιμάζουμε ΄΄ , χωρίς λεπτομέρειες, ενώ για τις διαρροές από τον τύπο δήλωσε πως πολλά πράγματα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα, ενώ για το κρίσιμο θέμα της εξομοίωσης, άφησε να εννοηθεί πως είναι στο στάδιο της επεξεργασίας.
    Ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ σαφέστατα δήλωσε στον Υφυπουργό πως ΄΄ εμείς θα είμαστε εδώ συνεχώς, για να μην ξεχνιόμαστε ΄΄ και εκείνος ανταπάντησε πως ΄΄ εμείς θέλουμε τη συνεργασία σας ΄΄.
   Η συζήτησε συνεχίστηκε και μετά την αποχώρηση του Υφυπουργού με συγκεκριμένα αιτήματα και καταγραφή των προτάσεων από τα στελέχη του Υπουργείου.
 
 

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΣΠΑΣΕΙΣ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ

Μετά από την ενημέρωση που είχε ο πρόεδρος του Δ.Σ. σχετικά με τις αποσπάσεις τρίτεκνων εκπαιδευτικών, κατά τις οποίες (Α΄ φάση) δεν εγκρίθηκαν αποσπάσεις τρίτεκνων εκπαιδευτικών, οι οποίοι υπηρετούν σε μακρινές περιοχές από την εστία τους, αποφασίστηκε να κλειστούν συναντήσεις.

Α. Κλείστηκε συνάντηση, με τους Υπεύθυνους Παιδείας από το ΣΥΡΙΖΑ, με τη βοήθεια του κ. Ιωάννη Αμανατίδη, βουλευτή Θεσσαλονίκης, η οποία πραγματοποιήθηκε μέσα στη βουλή και συμμετείχαν από το ΣΥΡΙΖΑ ο κ. Παύλος Χαραμής, πρώην πρόεδρος του ΚΕΜΕΤΕ, ο οποίος γνωρίζει πολύ καλά τα θέματα αυτά, ο Πρόεδρος και ο Αν. Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ και η εκπαιδευτικός Αναστασία Τερζή.
Αφού έγινε μια γενικότερη ενημέρωση για τα θέματα των τρίτεκνων από τον Πρόεδρο, οι εκπαιδευτικοί παρουσίασαν και ανέλυσαν το εν λόγω θέμα στον κ. Χαραμή. Του τόνισαν την αναγκαιότητα να στηριχτούν οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί στο συγκεκριμένο θέμα,  για λόγους κοινωνικής δικαιοσύνης.
Ο κ. Χαραμής διαβεβαίωσε πως θα ενημερώσει τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που ασχολούνται με τα θέματα Παιδείας, οι οποίοι θα παρέμβουν μέσα στη βουλή, όμως αυτό θα συμβεί με την έναρξη τη νέας βουλευτικής περιόδου.

Επίσης, κλείστηκε συνάντηση στο υπουργείο Παιδείας, με τη βοήθεια του κ. Μανόλη Κεφαλογιάννη, βουλευτή Ηρακλείου και Κοινοβουλευτικού Εκπροσώπου της Ν.Δ.

Β. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 7-8 στο υπουργείο με το  με το Διευθυντή του Γραφείου του Υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων, Πολιτισμού και Αθλητισμού, κ. Δημήτριο Μιχαλολιάκο, καθώς και το Σύμβουλο του Υπουργού, κ. Χριστόφορο Ντίζο, για το θέμα  των αποσπάσεων των τρίτεκνων εκπαιδευτικών στη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Από την ΟΠΟΤΤΕ συμμετείχαν ο Πρόεδρος και ο Αν. Γραμματέας της ΟΠΟΤΤΕ οι Μανόλης Αχλαδιανάκης και Γιώργος Χαβάκης αντίστοιχα και δύο εκπαιδευτικοί οι Αναστασία Τερζή και Θεοχάρης Δάμπλιας, τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί.
Καταρχήν έγινε από τον Πρόεδρο μια σύντομη ενημέρωση για το θέμα της εξομοίωσης και για τα κύρια προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνοι σήμερα. Στη συνέχεια τέθηκε το βασικό θέμα, το οποίο είναι η μη απόσπαση τρίτεκνων εκπαιδευτικών προς τον τόπο ή κοντά στην κατοικία της οικογένειά των.
Ο Γραμματέας, ως εκπαιδευτικός, ανέλυσε περισσότερο το θέμα και είπε πως οι τρίτεκνοι είναι υποχρεωμένοι, ανάλογα και την ηλικία των παιδιών, να συντηρούν έως και 5 σπίτια, αν για παράδειγμα κάποιος έχει τρία παιδιά που σπουδάζουν και οι δύο γονείς είναι σε διαφορετικά μέρη διορισμένοι και δε μπορούν να πάρουν απόσπαση. Το γεγονός αυτό, σε συνδυασμό και τα πολλά έξοδα μετακίνησης σε τακτά χρονικά διαστήματα, για να βρίσκεται η οικογένεια  κάνει την κατάσταση να είναι εκτός ελέγχου, έχει φέρει τους εκπαιδευτικούς σε απόγνωση.
Ακολούθησαν οι τοποθετήσεις των δύο εκπαιδευτικών, οι οποίο ουσιαστικά βιώνουν το πρόβλημα και μέσα από τη δική τους εμπειρία, έδωσαν στο Διευθυντή να καταλάβει το πόσο επώδυνη είναι η κατάσταση αυτή και πως πρέπει να δοθεί λύση στις προσεχείς αποσπάσεις (τέλη Αυγούστου). Επίσης, έδωσαν και κάποια στοιχεία που αφορούν στον αριθμό των τρίτεκνων εκπαιδευτικών που ζητούν απόσπαση.
Ο Διευθυντής, ζήτησε την άποψη του Συμβούλου του Υπουργού, ο οποίος δήλωσε πως δεν υπάρχει χρόνος για αλλαγή της εγκυκλίου, αφού μάλιστα η πρώτη φάση των αποσπάσεων έχει πραγματοποιηθεί με αυτήν.
Στο τέλος, ο Διευθυντής του Υπουργού, ο οποίος άκουσε με ιδιαίτερη προσοχή τα όσα ειπώθηκαν, αναζήτησε λύσεις, οι οποίες και συζητήθηκαν.
Η συζήτηση αυτή, θεωρήθηκε εποικοδομητική από όλους, όμως τα αποτελέσματα της θα φανούν στο προσεχές διάστημα.

Η ΟΠΟΤΤΕ είναι αποφασισμένη να στηρίζει, όπου είναι εφικτό τους τρίτεκνους και για το λόγο αυτό ζητά τη συνεργασία τους, μέσα από τους συλλόγους, σε όλη την Ελλάδα.

Πέμπτη 9 Αυγούστου 2012

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ


«ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΚΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ ΟΓΑ - ΜΗΝΟΣ ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2012»

Η Διοίκηση του ΟΓΑ ανακοινώνει ότι:
Τα οικογενειακά επιδόματα
(πολυτεκνικό επίδομα, επίδομα τρίτου παιδιού,
πολυτεκνικό επίδομα στις τρίτεκνες οικογένειες, εφάπαξ παροχή και
ισόβια σύνταξη)
του Δ’ διμήνου 2012, λόγω μη ολοκλήρωσης των αναγκαίων
διαδικασιών, θα καταβληθούν μετά τις
15 Αυγούστου 2012.

Σε κάθε περίπτωση θα ακολουθήσει ενημέρωση με νεώτερη ανακοίνωση.

ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.
   ΠΡΟΣΦΟΡΑ  ΔΙΑΚΟΠΩΝ


Φίλοι τρίτεκνοι ο Σύλλογος μας σας προσφέρει άλλη μία ευκαιρία φθηνών διακοπών.
'' ΒΙΛΛΑ ΔΡΟΣΙΑ ''στο Μαυροβούνι Γυθείου.


Μονο 25 ευρώ/ημέρα το διαμέρισμα πάνω στη θάλασσα για τρίτεκνους (εκτός ΙΚΑ)
www.villadrossia.gr παραλία Μαυροβουνίου, Γύθειο Λακωνίας, 3 ώρες από Αθήνα
Με δελτία ΕΟΤ από τα ΚΕΠ, με άμεση επίδοση
τηλ.2733023512/ 6977852664
Για τη ''Βίλλα Δροσιά''
Έφη Πολίτη

ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ

 Ξεκίνησε η διάθεση δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ



Ξεκίνησε η διάθεση των δελτίων κοινωνικού τουρισμού του ΕΟΤ για εξαήμερες διακοπές. Η διάθεση των 76.200 δελτίων θα γίνεται από τα Κέντρα Εξυπηρέτησης Πολιτών καθημερινά εκτός αργιών, καθ΄ όλη τη διάρκεια του Προγράμματος και μέχρι εξαντλήσεως τους. Αναλυτικά οι πληροφορίες για το πρόγραμμα στον διαδικτυακό τόπο των ΚΕΠ και από το site του Ε.Ο.Τ.  ή www.visitgreece.gr.
Η εγκύκλιος του υπουργείου
«Τουρισμός για όλους 2012-2013»
Ξεκινά σήμερα 3/8 η δίαθεση εισιτηρίων κοινωνικού τουρισμού απο τον ΕΟΤ.Ο Ελληνικός Οργανισμός Τουρισμού ΕΟΤ θέτει σε εφαρμογή το Πρόγραμμα «Τουρισμός για όλους» Εξαήμερων Διακοπών 2012 2013, το οποίο θα ισχύσει από 03.08.2012 έως 31.5.2013.
ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΙ
Στο Πρόγραμμα 6ήμερων Διακοπών μπορούν να συμμετέχουν οι παρακάτω κατηγορίες δικαιούχων με τα προστατευόμενα μέλη τους με την προϋπόθεση ότι δεν είναι δικαιούχοι αντίστοιχων προγραμμάτων του Οργανισμού Εργατικής Εστίας ή του Οργανισμού Αγροτικής Εστίας και με τις προϋποθέσεις της Παραγράφου Ι.Β.
• Μόνιμοι υπάλληλοι και Συνταξιούχοι του Δημόσιου Τομέα και των Ν.Π.Δ.Δ.
• Μισθωτοί ή συνταξιούχοι με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου του Δημοσίου και των ΝΠΔΔ, εφόσον δεν τους παρακρατούνται εισφορές υπέρ της Εργατικής Εστίας, και συνεπώς δεν είναι δικαιούχοι των Προγραμμάτων της.
• Εν ενεργεία ασφαλισμένοι του Ο.Α.Ε.Ε., που ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ κλπ).
• Συνταξιούχοι του Ο.Α.Ε.Ε., το οποίο ασφαλίζει ελεύθερους επαγγελματίες ή επιχειρηματίες (πρώην Τ.Ε.Β.Ε. , Τ.Σ.Α., ΤΣΜΕΔΕ, κλπ) με την προϋπόθεση ότι η συνταξιοδότηση (βάσει αρχικής απόφασης συνταξιοδότησης) καλύπτεται από ένα από τα παραπάνω ταμεία, ακόμη και αν η ιατροφαρμακευτική περίθαλψη καλύπτεται από το ΙΚΑ.
• Οι ασφαλισμένοι στο ΝΑΤ.
• Οι συνταξιούχοι ΤΑΠΟΤΕ (εφόσον συνταξιοδοτήθηκαν από 01/01/1978 ως 31/12/2005.
• Άτομα τα οποία είναι ασφαλισμένοι της Πρόνοιας ή τα οποία λαμβάνουν επίδομα απορίας ή αναπηρίας από την Πρόνοια έστω και αν είναι ασφαλισμένοι σε άλλον ασφαλιστικό φορέα ως προστατευόμενα μέλη.
• Άτομα τα οποία είναι αυτασφαλιζόμενοι του Ι.Κ.Α προκειμένου να συνταξιοδοτηθούν από αυτό.
• ΑΤΟΜΑ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ 67% και άνω ανεξαρτήτως εισοδήματος, εφόσον ανήκουν σε μια από τις κατηγορίες δικαιούχων της προηγούμενης παραγράφου. Τα άτομα με αναπηρία και τα προστατευόμενα μέλη τους μπορούν να χρησιμοποιήσουν δελτία του Προγράμματος, κάθε χρόνο σε ένα μόνο από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους» και πάντα εφόσον δεν δικαιούνται Δελτία Κοινωνικού Τουρισμού από τον Οργανισμό Αγροτικής Εστίας ή από τον Οργανισμό Εργατικής Εστίας.
• ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ (τέσσερα τέκνα και άνω): Οι πολύτεκνοι που ανήκουν σε μια από τις παραπάνω κατηγορίες ασφαλισμένων δικαιούνται δελτίου για τον εαυτό τους και τα προστατευόμενα μέλη τους, ανεξαρτήτως εισοδήματος, κάθε χρόνο για ένα από τα υποπρογράμματα του Προγράμματος «Τουρισμός για όλους».

Ι.Β. ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ:
Οι προϋποθέσεις χορήγησης των παροχών έτους 2012-2013, είναι οι εξής:
Απαραίτητη προϋπόθεση είναι το ατομικό (στην περίπτωση των μεμονωμένων δικαιούχων) ή το οικογενειακό (για τις λοιπές των περιπτώσεων) φορολογητέο εισόδημα των δικαιούχων με βάση τα στοιχεία της οικείας Δ.Ο.Υ., σύμφωνα με την παράγραφο περί δικαιολογητικών της παρούσης, να μην υπερβαίνει τα αναγραφόμενα ποσά του παρακάτω πίνακα :
• Μεμονωμένοι δικαιούχοι με ατομικό εισόδημα : € 18.000,00
• Δικαιούχοι με οικογενειακό εισόδημα : € 31.000,00
Τρίτεκνοι με οικογενειακό εισόδημα : € 40.000,00Για κάθε προστατευόμενο τέκνο το εισόδημα προσαυξάνεται κατά 1.500,00 €

Ι.Γ. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ:
Οι δικαιούχοι θα πρέπει να προσκομίσουν στα ΚΕΠ τα παρακάτω δικαιολογητικά:
• Φωτοαντίγραφο του εκκαθαριστικού σημειώματος του προηγούμενου έτους 2011 που αφορά εισοδήματα του 2010 ή φωτοαντίγραφο της φορολογικής δήλωσης του έτους 2012 που αφορά εισοδήματα του 2011 για όσους έκαναν για πρώτη φορά φορολογική δήλωση το 2012. Δεν υποχρεούνται στην προσκόμιση εκκαθαριστικού σημειώματος τα άτομα με αναπηρία 67% και άνω, και οι πολύτεκνοι.
• Φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας.
• Φωτοαντίγραφα των βιβλιαρίων ασθενείας σε ισχύ από τα οποία να προκύπτουν τα στοιχεία του ασφαλισμένου και των προστατευομένων μελών του.
• Απόδειξη κράτησης μέσω Τράπεζας σε ένα από τα καταλύματα που συμμετέχουν στο Πρόγραμμα και αναφέρονται στον ηλεκτρονικό κατάλογο καταλυμάτων του Ε.Ο.Τ., για το χρονικό διάστημα κατά το οποίο το κατάλυμα συμμετέχει στο Πρόγραμμα. Στις περιπτώσεις που δεν υπάρχει κάποιο υποκατάστημα τράπεζας στην περιοχή του δικαιούχου μπορεί να υποβληθεί απόδειξη κράτησης μέσω ΕΛ.ΤΑ. η οποία όμως θα συνοδεύεται από υπεύθυνη δήλωση του δικαιούχου ότι πρόκειται για κράτηση σε συγκεκριμένο κατάλυμα.

Πέμπτη 2 Αυγούστου 2012

ΑΠΟ  ΤΗ  ΔΡΑΣΗ  ΤΗΣ  ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ  ΜΑΣ

 

Επισκέψεις στα κόμματα, στη βουλή


   Mετά τις συναντήσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Βουλή, τα μέλη του Δ.Σ. επισκέφθηκαν τα γραφεία όλων των κομμάτων, όπου κατατέθηκαν οι επιστολές της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. με τα αιτήματα και την πρόταση νόμου προς την πολιτεία για την εξομοίωση με τις πολύτεκνες οικογένειες.
   Επίσης πραγματοποιήθηκε ολιγόλεπτη συνάντηση με τη βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Ε.Κ.Μ. της Β΄ Αθηνών κα Ρένα Δούρου, όπου συζητήθηκαν τα αιτήματα της Ομοσπονδίας, και η βουλευτής δήλωσε τη στήριξη της στον αγώνα των τρίτεκνων.

 

Συναντήσεις μελών του Δ.Σ με τον Εμπορικό Διευθυντή της ATTICA και τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας ΚΤΕΛ Ελλάδος


1.  Τη Δευτέρα 23/7 στις 6 μμ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με τον εμπορικό διευθυντή της ATTICA GROUP (Blue Star FerriesSuperfast Ferries) κο Διονύση Θεοδωράτο.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ παρόντες ήταν οι:
Αχλαδιανάκης Μ. (Πρόεδρος), Μανιουδάκης Ζ. (Γ. Γραμματέας), Κοντός Θ. (Α΄ Αντιπρόεδρος), Χαβάκης Γ. (Β΄ Γ. Γραμματέας), Δήμος Β. (Ταμίας) και Βακουφτσή Σ. (Β΄ Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε.). Επίσης, παρούσα ήταν και η Πρόεδρος του Συλλόγου της Πάρου κα Αρμάου Μ.
   Ο κος Θεοδωράτος μας ανέλυσε την οικονομική δυσκολία της εταιρίας, λόγω της γενικής κατάστασης που βρίσκεται η χώρα, δεσμεύτηκε όμως να καταθέσει προς συζήτηση στο Δ.Σ. της εταιρίας στις 7 Αυγούστου, το αίτημα της ΟΠΟΤΤΕ για έκπτωση στις τρίτεκνες οικογένειες. Άφησε δε να εννοηθεί ότι το αίτημα μας θα έχει θετική κατάληξη απαντώντας αρνητικά στην πρόταση μας για μια ομαδική φωτογραφία λέγοντας: Θα βγάλουμε φωτογραφία στις 8 Αυγούστου…..
 2. Ο πρόεδρος κ. Μανόλης Αχλαδιανάκης είχε επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ομοσπονδίας Ιδιοκτητών λεωφορείων ΚΤΕΛ Ελλάδας κ. Σοφοκλή Φάτσιο, σχετικά με το θέμα ενιαίας έκπτωσης στα Υπεραστικά λεωφορεία σε όλη την Ελλάδα.
   Ο κ. Φάτσιος ήταν κάθετος στις απόψεις του και δεν άφησε περιθώρια συζήτησης. Είπε ΄΄ πως το θέμα των εκπτώσεων το χειρίζεται το κάθε ΚΤΕΛ χωριστά ΄΄ , οπότε αυτός δεν προτίθεται να δώσει τέτοια οδηγία πανελλαδικά. Ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ του επισήμανε τη γενναία έκπτωση του ΚΤΕΛ Θεσσαλονίκης (50%) και πως  ΄΄ υπάρχουν αρκετά ΚΤΕΛ που μας στηρίζουν ΄΄.

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με τον διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, κο Χρήστο Γιαννόπουλο


Την Τρίτη 24/7 στις 12 μμ πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με τον διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη, κο Χρήστο Γιαννόπουλο.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ παρόντες ήταν οι:
Αχλαδιανάκης Μ. (Πρόεδρος), Μανιουδάκης Ζ. (Γ. Γραμματέας), Χαβάκης Γ. (΄Β Γ. Γραμματέας).
   Ο κος Γιαννόπουλος αφού παρέλαβε μια σειρά από προτάσεις της ΟΠΟΤΤΕ, όσον αφορά στην φορολογική ελάφρυνση, δήλωσε ότι αντιλαμβάνεται πλήρως την οικονομική δυσκολία των τρίτεκνων οικογενειών με τον υπάρχοντα φορολογικό νόμο και μας ανακοίνωσε ότι στο νέο φορολογικό νομοσχέδιο, το οποίο θα κατατεθεί στη Βουλή τον ερχόμενο Σεπτέμβριο, θα υπάρχει μια σειρά τροπολογιών, όπως η αύξηση του αφορολόγητου και η μείωση των τεκμηρίων διαβίωσης, ώστε να διευκολυνθούν οι πολυμελείς οικογένειες στη χώρα μας.
  Επίσης ο κος Γιαννόπουλος δεσμεύθηκε να τοποθετηθεί εκπρόσωπος από την ΟΠΟΤΤΕ στις επιτροπές διαβούλευσης των νέων νομοσχεδίων.
  Τα αιτήματα που αφορούν στο υπουργείο Οικονομικών παραδόθηκαν και γραπτώς στον κ. Γιαννόπουλο.


Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ

με ομάδα Βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ.



Τη Δευτέρα 23/7 στις 4 μμ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με ομάδα Βουλευτών της ΔΗΜ.ΑΡ. στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ παρόντες ήταν οι:
Αχλαδιανάκης Μ. (Πρόεδρος), Μανιουδάκης Ζ. (Γ. Γραμματέας), Κοντός Θ. (Ά Αντιπρόεδρος), Χαβάκης Γ. (΄Β Γ. Γραμματέας), Δήμος Β. (Ταμίας) και Βακουφτσή Σ. (΄Β Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε.).
   Από τη ΔΗΜ.ΑΡ. παρόντες ήταν οι Βουλευτές :
Πανούσης Ι.(Α Αθηνών), Μιχελογιαννάκης Ι. (Ηρακλείου), Αναγνωστάκης Δ. (Ευβοίας) και Κυρίτσης Γ.(Τρικάλων).
   Καταρχήν, έγινε μια σύντομη επαφή με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ κ. Κουβέλη, από τον πρόεδρο και τον αντιπρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ, σχετικά με τη στήριξη στην εισαγωγή του νόμου εξομοίωσης. Ο κ. Κουβέλης δήλωσε,  πως το έχουμε πει και θα το κάνουμε, θα στηρίξουμε τους τρίτεκνους για την εξομοίωση .
   Ο πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ και τα μέλη ανέλυσαν και παρουσίασαν την πρόταση νόμου για την εξομοίωση ενώ στη συνέχεια ζήτησαν από τους βουλευτές να στηρίξουν τους τρίτεκνους και να βρουν  ισοδύναμα μέτρα που να αφορούν περικοπές σε σπατάλες και όχι σε επιδόματα.
   Οι βουλευτές εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές έκτακτες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της εφαρμογής των βάρβαρων κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών.
   Τα αιτήματα και η πρόταση νόμου για την εξομοίωση παραδόθηκαν και γραπτώς στους βουλευτές.
 


Τη Δευτέρα 23/7 στις 2 μμ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με ομάδα βουλευτών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. στο κτήριο της Βουλής των Ελλήνων.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ παρόντες ήταν οι:
Αχλαδιανάκης Μ. (Πρόεδρος), Μανιουδάκης Ζ. (Γ. Γραμματέας), Κοντός Θ. (Α΄ Αντιπρόεδρος), Χαβάκης Γ. (Β΄ Γ. Γραμματέας), Δήμος Β. (Ταμίας) και Βακουφτσή Σ. (Β΄ Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε.).
   Από το ΣΥ.ΡΙΖ.Α. – Ε.Κ.Μ. παρόντες ήταν οι βουλευτές :
Στρατούλης Δ.  (Α΄ Αθήνας), Αμμανατίδου Λ. (Β΄ Θεσσαλονίκης), Αμανατίδης Γ (Α΄ Θεσσαλονίκης), Μιχαλάκης Ν. (Καρδίτσας), Μπάρκας Κ. (Πρέβεζας).
   Το βασικό θέμα ήτα η πρόταση νόμου για την εξομοίωση,  ην οποία έχει επεξεργαστεί αναλυτικά η ΟΠΟΤΤΕ. Συζητήθηκαν κάποια άρθρα που προτείνονται να προστεθούν  και τεκμηριώθηκε η αναγκαιότητα να εισαχθεί σύντομα στη βουλή.
   Επίσης, συζητήθηκαν όλα τα θέματα των τρίτεκνων, με έμφαση πέρα από την πρόταση νόμου, στη διατήρηση των επιδομάτων και στη στήριξη της οικογένειας.
   Οι βουλευτές εξέφρασαν τη στήριξή τους στον αγώνα των τρίτεκνων οικογενειών να ανταπεξέλθουν στις σημερινές έκτακτες δυσκολίες που έχουν προκύψει λόγω της εφαρμογής των βάρβαρων κυβερνητικών μνημονιακών πολιτικών περικοπής μισθών, συντάξεων και κοινωνικών παροχών και δήλωσαν ότι για λόγους κοινωνικής πολιτικής στήριξης των τρίτεκνων οικογενειών που δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στις ανάγκες επιβίωσής τους, αλλά και για δημογραφικούς λόγους, θα καταθέσει, αφού μελετηθούν και οι προτεινόμενες προσθήκες, στην Βουλή τον ερχόμενο Σεπτέμβρη την πρόταση νόμου του για την πλήρη εξομοίωση των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες.
   Νωρίτερα πραγματοποιήθηκε και ολιγόλεπτη συνάντηση με τη βουλευτή    Β Αθήνας κα Σ. Σακοράφα η οποία δήλωσε ότι θα στηρίξει τα αιτήματα μας.
   Όλα όσα προτείνονται από την ΟΠΟΤΤΕ παραδόθηκαν και εγγράφως.

Συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ, στο Υπουργείο Εργασίας, με τον Υφυπουργό Εργασίας - Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας


ΤΗ Δευτέρα 23/7 στις 10 πμ, πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ, στο Υπουργείο Εργασίας, με τον Υφυπουργό Εργασίας -  Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας κο  Ν. Παναγιωτόπουλο παρουσία και του βουλευτή Ν.Δ. Ηρακλείου, πρώην υπουργού  κου Μ. Κεφαλογιάννη.
   Από την ΟΠΟΤΤΕ παρόντες ήταν οι:
Αχλαδιανάκης Μ. (Πρόεδρος), Μανιουδάκης Ζ. (Γ. Γραμματέας), Κοντός Θ. (Α΄ Αντιπρόεδρος), Χαβάκης Γ. (Β΄ Γ. Γραμματέας), Δήμος Β. (Ταμίας) και Βακουφτσή Σ. (Β΄ Υπεύθυνη Μ.Μ.Ε.).
   Ακολούθησε μια δίωρη συζήτηση κατά την οποία τέθηκαν αναλυτικά τα θέματα των τρίτεκνων με έμφαση στην εξομοίωση, τη διατήρηση της τριτεκνικής ιδιότητας, την εξεύρεση ισοδυνάμων μέτρων που να θίγουν σπατάλες και όχι επιδόματα και τη στήριξη της οικογένειας
   Παραδόθηκε στον Υφυπουργό έγγραφο με τα θεσμικά αιτήματα μας και η πρόταση τροπολογίας της Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.  για την εξομοίωση μας με τις πολύτεκνες οικογένειες.
   Η παρέμβαση που έκανε ο κος Κεφαλογιάννης ενώπιον του Υφυπουργού, ήταν ιδιαίτερα θετική για τους τρίτεκνους, τους οποίους μάλιστα χαρακτήρισε            ΄΄ ήρωες ΄΄ και  ζήτησε να προχωρήσουν τουλάχιστον τα θεσμικά μέτρα.
   Ο Υφυπουργός δεσμεύτηκε να στηρίξει κάθε προσπάθεια μας, μέσα από μια σειρά ισοδύναμων μέτρων τέτοιων, που να μην απαιτηθεί να περικοπούν επιδόματα από τους τρίτεκνους.
   Επίσης, δεσμεύθηκε να τοποθετηθεί εκπρόσωπος της ΟΠΟΤΤΕ, στις επιτροπές διαβούλευσης των νέων νομοσχεδίων.