Κυριακή 16 Φεβρουαρίου 2014

ΤΟ ΝΕΟ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Την Παρασκευή 14/2/2014 συνεδρίασαν τα μέλη του νέου Δ.Σ. μετά από πρόσκληση της πλειοψηφίσασας Μαριάνθης Τζαβέλλα κατά την εκλογική διαδικασία της 9/2/2014 και προέβησαν στην σύσταση του νέου Δ.Σ. που αυτό διαμορφώνεται ως εξής:

ΠΡΟΕΔΡΟΣ   Μαριάνθη Τζαβέλλα
ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ   Γεώργιος Τασίκας
ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ    Μαριάννα Οικονόμου
ΤΑΜΙΑΣ   Άννα Χειλαδάκη
ΕΙΔ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ   Ουρανία Κυριακάκη
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  α'   Αγγελής Πέτρος
ΣΥΜΒΟΥΛΟΣ  β'   Λάζαρος Σαββίδης

Σάββατο 15 Φεβρουαρίου 2014

ON LINE Η ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΟΓΑ ΓΙΑ ΤΑ ΕΠΙΔΟΜΑΤΑ

Από  την  Παρασκευή  μπορούν πλέον οι δικαιούχοι για τα οικογενειακά επιδόματα του ΟΓΑ να ενημερωθούν στην ιστοσελίδα του Οργανισμού oga.gr για ποιο λόγο δεν  έχουν εισπράξει καθώς και να ελέγξουν τις αιτήσεις τους Α21.
Συγκεκριμένα όλες οι οικογένειες που έχουν κάνει αίτηση Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα ΟΓΑ και δεν τα έχουν λάβει , θα μπορούν ηλεκτρονικά να κάνουν έλεγχο της αίτησης τους. Δηλαδή ό έλεγχος θα τους δείξει εάν χρειάζεται να προσκομίσουν δικαιολογητικά στους ανταποκριτές ή τις υπηρεσίες του ΟΓΑ εφόσον έχει γίνει λάθος στην αίτηση Α21 .
Επίσης ο ηλεκτρονικός έλεγχος θα δείξει εάν δεν πληρούνται τελικά τα κριτήρια για τα επιδόματα και τελικά δεν θα τα λάβουν καθόλου.
48.000 είναι αυτοί που δεν έχουν πάρει τα οικογενειακά επιδόματα ,για το λόγο ότι έχουν συμπληρώσει λάθος το Α21 στο taxisnet. Με τον παραπάνω ηλεκτρονικό έλεγχο στην ιστοσελίδα του ΟΓΑ θα μπορούν οι δικαιούχοι να δουν τι ακριβώς λείπει για να τους πιστωθούν αναδρομικά τα χρήματα.
Όπως έχει κάνει γνωστό ο Διοικητής του ΟΓΑ κ Ξενοφών Βεργίνης 168.000 ήταν αυτοί που έκαναν αίτηση αλλά μετά την διασταύρωση των εισοδημάτων τους δεν δικαιούνται τα οικογενειακά επιδόματα.
Ο έλεγχος θα γίνει μέσω της ιστοσελίδας του ΟΓΑ (www.oga.gr)  και ο δικαιούχος θα χρειάζεται μόνο το ΑΦΜ του και τον αριθμό αίτησης Α21.
Τον αριθμό της αίτησης Α21 για τα οικογενειακά επιδόματα οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να το βρουν στο προσωπικό λογαριασμό τους στο taxisnet και συγκεκριμένα στην ειδική εφαρμογή για τα νέα επιδόματα στήριξης τέκνων.
Για την αίτηση Α21 του 2014 που θα υποβάλλουν πάλι μέσω taxisnet οι δικαιούχοι θα ενημερώνονται αυτόματα εάν έχουν κάνει λάθος στην αίτηση ή εάν απορρίπτονται .
ΓΙΑ ΝΑ ΜΠΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΦΑΡΜΟΓΗ  ΚΑΝΤΕ ΚΛΙΚ : ΕΔΩ
Πηγή: dikaiologitika.gr


Τετάρτη 12 Φεβρουαρίου 2014

ΦΡΟΝΤΙΣΤΗΡΙΟ ΞΕΝΩΝ ΓΛΩΣΣΩΝ


ΝΕΑ ΠΡΟΣΦΟΡΑ ΓΙΑ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ




 ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΜΑΣ ΧΑΡΑ ΔΙΝΟΥΜΕ ΣΤΑ ΜΕΛΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΣΑΣ ΕΚΠΤΩΣΗ 10% ΣΤΑ ΑΝΩΤΕΡΩ

ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ

ΔΕΣΠΟΙΝΑ ΜΑΛΛΙΔΟΥ


Τρίτη 11 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ


ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Την Κυριακή 9/2/2014 στο χώρο του γραφείου του Συλλόγου διεξήχθησαν οι προγραμματισμένες εκλογές του Συλλόγου μας. Μετά την καταμέτρηση των ψήφων το νέο Δ.Σ. αποτελείται από τους:
Τζαβέλλα Μαριάνθη, Χειλαδάκη Άννα, Τασίκα Γεώργιο, Σαββίδη Λάζαρο, Οικονόμου Μαριάννα, Αγγελή Πέτρο και Κυριακάκη Ουρανία ως τακτικά μέλη και Καραθανάση Κατερίνα, Θωμοπούλου Φανή και Ξενιτάκη Φωτεινή ως αναπληρωματικά μέλη.


Ως εκπρόσωπος της Ομοσπονδίας εξελέγη η Τζαβέλλα Μαριάνθη με αναπληρωματικό μέλος την Οικονόμου Μαριάννα.
Τις επόμενες μέρες θα γίνει η σύσταση σε σώμα των εκλεγέντων για το νέο Δ.Σ.




Κατά τις ίδιες ώρες ( της εκλογικής διαδικασίας ) και σε διπλανή αίθουσα λειτουργούσε ανταλλακτικό - χαριστικό παζάρι από το οποίο εξυπηρετήθηκαν πολλά από τα μέλη μας.

Παρασκευή 7 Φεβρουαρίου 2014

ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ

                                                                        ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΕΠΙΤΥΧΙΑ 
ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΜΑΣ

Μετά από αλλεπάλληλες πιέσεις της Διοίκησης της ΟΠΟΤΤΕ προς το  Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων θα δοθεί στους δικαιούχους τροφίμων της Ε.Ε. και ρύζι μετά από την υπ’ αριθμ. 33/1752/07-01-2014 Κοινή Απόφαση των Υπουργών Οικονομικών και Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων σύμφωνα με την   διακήρυξη υπ’ αριθμ. 3425/Χ.Δ./2014 περί:
 ΑΝΟΙΚΤΟΥ ΔΙΕΘΝΟΥΣ ΔΙΑΓΩΝΙΣΜΟΥ για την «Ανάθεση υπηρεσιών υλοποίησης του Εθνικού Προγράμματος Δωρεάν διανομής Ρυζιού Parboiled σε απόρους της Χώρας», συνολικής προϋπολογισθείσας δαπάνης 3.900.000,00 ΕΥΡΩ, συμπεριλαμβανομένου του Φ.Π.Α.
Από Απρίλιο έως Ιούνιο θα φτάσει το ρύζι στους δικαιούχους.

Τετάρτη 5 Φεβρουαρίου 2014

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΤΗΣ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ ΨΗΦΙΖΟΥΝ

ΕΚΛΟΓΕΣ  ΣΤΟ  ΣΥΛΛΟΓΟ

Καλούνται  όλοι  οι  Τρίτεκνοι 
που  είναι  εγγεγραμμένοι  (ή  εγγραφούν  έως  τότε) 
στον  Σύλλογο  Τριτέκνων  Μεταμόρφωσης 
να  προσέλθουν 
την  ΚΥΡΙΑΚΗ  9  ΦΕΒΡΟΥΑΡΙΟΥ  2014  
και  ΩΡΕΣ  11.00 – 17.00 
στο  χώρο  του  γραφείου  του  Συλλόγου 
ΧΑΡΙΛΑΟΥ  ΤΡΙΚΟΥΠΗ  5  στη  ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ 
όπου  θα  διεξαχθούν  οι  εκλογές 
για  το  νέο  Δ.Σ.
καθώς  και  των εκπροσώπων  στην  Πανελλήνια  Ομοσπονδία  Τριτέκνων.
ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  Η  ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ  ΟΛΩΝ 
ΓΙΑ  ΤΗΝ  ΕΝΔΥΝΑΜΩΣΗ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ


Να  έχετε  μαζί  σας  αστυνομική  ταυτότητα   και  κάρτα  μέλους θεωρημένη για το 2014.

Ψηφίζει ΜΟΝΟ ο εγγεγραμμένος γονέας από κάθε οικογένεια ή και οι δύο εάν εγγραφεί και ο δεύτερος  καταβάλλοντας ΜΟΝΟ το ήμισυ της συνδρομής.
Θυμίζουμε πως η συνδρομή είναι 10 ευρώ για το έτος 2013(ήμισυ 5 ευρώ). Σε περίπτωση δε που αδυνατεί να ψηφίσει ο εγγεγραμμένος γονέας μπορεί να ψηφίσει ο άλλος με απλή εξουσιοδότηση όπου θα αναγράφονται πλήρη στοιχεία. Επίσης μπορεί μέλος να εκπροσωπηθεί από άλλο καταθέτοντας εξουσιοδότηση σε αυτήν όμως την περίπτωση ΕΠΙΚΥΡΩΜΕΝΗ.

ΜΕ  ΕΚΤΙΜΗΣΗ 
ΤΟ  Δ.Σ.
Α


Τρίτη 4 Φεβρουαρίου 2014

ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΜΑΣ

Με μεγάλη επιτυχία διεξήχθη η Συνέλευση του Συλλόγου μας χθες Κυριακή 2/2/2014 στο Πνευματικό Κέντρο της Μεταμόρφωσης το οποίο ήταν ασφυκτικά γεμάτο από μέλη του Συλλόγου.
Αρχικά έγινε αναφορά στο δημογραφικό πρόβλημα της χώρας μας και τα προβλήματα των Τριτέκνων καθώς και ενημέρωση για ότι έχει επιτύχει η Ομοσπονδίας μας τους τελευταίους μήνες από την Πρόεδρο του Συλλόγου και Αντιπρόεδρο Γ' της Ομοσπονδίας Μαριάνθη Τζαβέλλα. Απαντήθηκαν ερωτήσεις και ακολούθησε η τροποποίηση του καταστατικού όπου προστέθηκαν άρθρα προς όφελος των μελών σε ότι αφορά υλοποίηση προγραμμάτων της Ε.Ε. κ.ά.
Η διαδικασία συνεχίστηκε με τον διοικητικό και οικονομικό απολογισμό του απερχόμενου Δ.Σ. εν όψει εκλογών λόγω αδυναμίας λειτουργίας του Δ.Σ. ( ελλείψει μελών ) καθώς και τοποθετήσεις μελών.
Αποφασίστηκε διεξαγωγή εκλογών την Κυριακή 9/2/2014, εξελέγει εφορευτική επιτροπή και υποβλήθηκαν υποψηφιότητες.


ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ ΠΩΣ Ο ΚΑΤΑΛΟΓΟΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΙΚΤΟΣ 
ΕΩΣ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 6/2/2014  ΩΡΕΣ ΓΡΑΦΕΙΟΥ 6.00 - 8.00 μ.μ.

Ακολούθησε η κοπή της βασιλόπιτας με κλήρωση δωροεπιταγών τροφίμων αλλά και παιχνιδιών αντί για φλουρί.Υπήρξε παρουσία της τοπικής Δημοτικής Αρχής με τον Δήμαρχο κ. Καρπέτα αλλά και πολλούς Δημοτικούς Συμβούλους, καθώς επίσης και όλων των υποψηφίων Δημάρχων ( κ.κ. Τζίτζιφας, Καραντωνίου, Σαραούδας, Χρυσανθίδης, Χαρίσης, Περιβολαράκης και Καραβάκος ) και συνεργατών αυτών. Επίσης παρευρίσκοντο εκπρόσωποι τοπικών Συλλόγων ( Ποντίων, Άσπρα Χώματα, Κότινος ), αλλά και Σχολείων ( Ένωση Γονέων, Σύλλογος Γονέων Λυκείου, 4ου Γυμνασίου, 5ου Δημοτικού ) και ο Σύλλογος '' συμβολή στην εκπαίδευση παιδιών της Αφρικής ''.
Αφού ακούστηκαν ευχές από όλους μοιράστηκαν κομμάτια βασιλόπιτας και αναμνηστικά δωράκια σε όλα τα παιδιά.
ΕΥΧΟΜΑΣΤΕ Η ΦΕΤΙΝΗ ΧΡΟΝΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ 
ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ ΠΑΝΤΑ ΝΑ ΓΕΛΟΥΝ 
ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΝΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΙΤΑΜΕ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΜΕ ΑΙΣΙΟΔΟΞΙΑ

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ - ΚΟΠΗ ΒΑΣΙΛΟΠΙΤΑΣ

Κυριακή 2 Φεβρουαρίου 2014


Παράταση υποβολής αιτήσεων στον ΟΓΑ για οικογενειακά επιδόματα

Δόθηκε προθεσμία έως τις 28 Φεβρουαρίου

Παράταση στην υποβολή αιτήσεων για τη χορήγηση των οικογενειακών επιδομάτων 2013 έδωσε η διοίκηση του ΟΓΑ.

Η προθεσμία για την υποβολή αρχικών αιτήσεων Α21έληγε στις 31 Ιανουαρίου, αλλά τελικά παρατείνεται έως την Παρασκευή, 28 Φεβρουαρίου...

Σύμφωνα με το διοικητή του ΟΓΑ, Ξενοφώντα Βεργίνη, όσοι κριθούν δικαιούχοι, θα λάβουν αναδρομικά όλες τις δόσεις του επιδόματος από την ημερομηνία θεμελίωσης του δικαιώματος, ενώ δεν πρόκειται να δοθεί άλλη παράταση για υποβολή αιτήσεων.

Η διοίκηση του οργανισμού υπενθυμίζει επίσης ότι:

- Το σύστημα ηλεκτρονικής υποβολής αιτήσεων Α21 θα παραμείνει ανοικτό και για ενδεχόμενες διορθώσεις-συμπληρώσεις, εφόσον αυτές δεν έχουν υποβληθεί σε προγενέστερο χρόνο.

- Όσοι έχουν τροποποιήσει ή συμπληρώσει την αρχική αίτηση Α21 και έχουν υποβάλει και τα προβλεπόμενα έγγραφα, δεν απαιτείται να προβούν σε καμία άλλη ενέργεια.

Οι ανωτέρω περιπτώσεις ελέγχονται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του ΟΓΑ, με βάση την ημερομηνία υποβολής των δικαιολογητικών και δρομολογείται η καταβολή των επιδομάτων σε όσες απ' αυτές τα δικαιολογητικά είναι πλήρη.