Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ (ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΗ ΚΑΙ ΑΠΟΛΟΓΙΣΤΙΚΗ)


Καλούνται  τα μέλη του Συλλόγου αλλά και όλοι  οι  Τρίτεκνοι  των  Βορείων  Προαστίων
(Μεταμόρφωσης, Ν. Φιλαδέλφειας, Πεύκης, Λυκόβρυσης, Κηφισιάς, Αμαρουσίου, Ν. Ιωνίας, Ηρακλείου κ.ά.)
στην ετήσια Γενική Συνέλευση 
( απολογιστική και καταστατική )
του Συλλόγου που θα γίνει
την  ΚΥΡΙΑΚΗ  29 ΜΑΡΤΙΟΥ  2015  
και  ΩΡΑ  6.30  μ.μ.
στο χώρο του γραφείου του Συλλόγου
στη διεύθυνση ΧΑΡΙΛΑΟΥ ΤΡΙΚΟΥΠΗ 5 στη ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗ

( σε περίπτωση μη απαρτίας η Συνέλευση θα επαναληφθεί στις 5 Απριλίου  ίδια μέρα , ώρα και τόπο με τα ίδια θέματα )

ΘΕΜΑΤΑ : 

v  ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΜΕΛΩΝ ΓΙΑ ΤΡΕΧΟΝΤΑ ΘΕΜΑΤΑ
( ΔΡΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ 
 ΕΝΙΑΙΑ ΚΑΡΤΑ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥ 
ΤΡΟΦΙΜΑ )
v ΤΡΟΠΟΠΟΙΗΣΗ ΚΑΤΑΣΤΑΤΙΚΟΥ
v ΕΤΗΣΙΟΣ ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ.
v ΕΤΗΣΙΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΑΠΟΛΟΓΙΣΜΟΣ Δ.Σ.
v ΕΚΘΕΣΗ ΕΞΕΛΕΚΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ
v ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ ΜΕΛΩΝ - ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ


 ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ  Η ΘΕΩΡΗΜΕΝΗ  ΚΑΡΤΑ  ΜΕΛΟΥΣ

 ΓΙΑ ΤΟ 2015


ΔΥΝΑΜΩΣΤΕ ΤΟΝ ΣΥΛΛΟΓΟ ΜΑΣ 

 ΝΑ ΕΙΣΤΕ ΟΛΟΙ ΕΚΕΙ

Τρίτη 17 Μαρτίου 2015

ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΝΟΜΗ ΡΥΖΙΟΥ ΔΙΚΑΙΟΥΧΩΝ 2013

Σας ενημερώνουμε ότι μετά από τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης (πρώην Αγροτικής Ανάπτυξης), η διαδικασία για τη διανομή ρυζιού προχωρά και σε ένα μήνα περίπου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διαδικασίες προκειμένου να υπογραφεί η σύμβαση με τους προμηθευτές. Το μόνο που εκκρεμεί είναι το πόρισμα του Ελεγκτικού Συνεδρίου.

Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

 Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με τον τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κ. Μιχάλη Σακέλλη.
Ο βασικός στόχος μας στην συνάντηση αυτή ήταν η δυνατότητα χρήσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με μειωμένο εισιτήριο από τις οικογένειες των Τριτέκνων σε Πανελλαδικό επίπεδο.
Αναπτύχθηκε σε βάθος η σκοπιμότητα της μειωμένης τιμής εισιτηρίου ( έκπτωσης ) από έκαστο των αντιπροσώπων των Συλλόγων των νησιών.  Οι οικογένειες θα βοηθηθούν οικονομικά αλλά και τα πλοία θα … γεμίσουν και θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση  στους τόπους προορισμού από ταξιδιώτες που θα επισκέπτονται συχνότερα τα παιδιά τους που σπουδάζουν, που υπηρετούν την πατρίδα, από ταξιδιώτες που χρήζουν ιατρικών εξετάσεων (γιατί δεν υπάρχει σε κάθε νησί αυτή η δυνατότητα)  και για πολλούς άλλους λόγους που χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς συμπεριλαμβανομένης και της αναψυχής.
Τονίστηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη θα δίνεται οξυγόνο στις τρίτεκνες οικογένειες που νομοτελειακά είναι οι αυριανοί πολύτεκνοι.
Έγινε αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της ακτοπλοΐας όμως η απάντηση του κ. Σακέλλη στο αίτημα μας ήταν πως θα κάνει θετική εισήγηση σε επίπεδο εταιρειών στην προσεχή τους Γεν. Συνέλευση αλλά και στο Δ.Σ. της blue star ferries από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και πως θα έχουμε πολύ σύντομα απάντηση.




Από τα νησιά παρευρέθηκαν :
ΚΡΗΤΗ ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Αχλαδιανάκης Μανώλης, ΛΕΡΟΣ το μέλος της ΟΠΟΤΤΕ Θεμέλαρος Γιάννης, ΚΥΚΛΑΔΕΣ ( Σύρος ) Παραβάλου Θωμαή, ΠΑΡΟΣ Σιφνάκος Δημήτρης, ΧΙΟΣ Μπροζάκη Θεοδώρα, ΡΟΔΟΣ Ρότσου Αγγελική, ΤΗΝΟΣ Φώσκολου Νικολέττα, ΚΩΣ Ζαχαρίου Λευτέρης, ΜΥΤΗΛΗΝΗ Τσίγκας Αθανάσιος, ΝΑΞΟΣ Κρητικός Γιάννης και από την ΑΘΗΝΑ η Γ’ Αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Μαριάνθη Τζαβέλλα από τον Σύλλογο της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
Επίσης παρευρίσκονταν και υπερασπίστηκαν τις θέσεις της ΟΠΟΤΤΕ ο Βουλευτής Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας και ο Δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος.


Τετάρτη 4 Μαρτίου 2015

ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΟΜΟΙΩΣΗ


ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ 
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΟΠΟΤΤΕ)                                       

                                                                                                         Αθήνα, 25-2-2015
                                                                                       Αρ. Πρωτ. 7
                                                                   
Προς τους Βουλευτές της Ελληνικής Βουλής

Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
Αρκετά χρόνια τώρα το αίτημα των τρίτεκνων οικογενειών για εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους έχει υποστηριχτεί από όλα τα πολιτικά κόμματα, χωρίς όμως να έχει ακόμα μετεξελιγχεί σε νόμο του κράτους η υποστήριξη αυτή.
Σήμερα η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΞ. ΕΛΛΗΝΩΝ έχει πολλές φορές δηλώσει μέσω στελεχών ότι μόλις έλθει στην εξουσία θα προχωρήσει η εξομοίωση.
Αφού επομένως όλοι ομονοούν, θεωρούμε άμεσα υλοποιήσιμο, και με τη συναίνεση όλων των κομμάτων, να ψηφιστεί στη βουλή ο «νόμος της  εξομοίωσης». Οι πολλαπλές συναντήσεις μας με βουλευτές στη βουλή και εκτός βουλής, μας έχουν δώσει τη βέβαιη εντύπωση πως όλοι θα ψηφίσουν υπέρ της κατάθεσης και ψήφισης ενός τέτοιου νομοσχεδίου. Απλώς για την ιστορία, να αναφέρουμε πως οι πολύτεκνοι αναγνωρίστηκαν το 1944 με 5 και άνω παιδιά και το 1979 με 4 και άνω παιδιά. Δεν είναι επομένως η ώρα, μετά από 36 χρόνια και με δεδομένη την οικονομική κατάσταση που βιώνουν οι τρίτεκνες οικογένειες να προχωρήσουμε στην αναγνώρισή τους ως πολύτεκνους και παράλληλα να βάλουμε ένα μικρό λιθαράκι στο Δημογραφικό πρόβλημα της χώρας; ( βλέπε πρόταση της Διακομματικής Επιτροπής στη βουλή το 1993).
Αξιότιμοι κύριοι Βουλευτές,
παρακάτω διατυπώνεται η επεξεργασμένη πρόταση της ΟΠΟΤΤΕ για την εξομοίωση:
 1. Πολύτεκνοι υπό την έννοια του παρόντος νόμου είναι οι γονείς οι έχοντες τη γονική μέριμνα και επιμέλεια τριών τουλάχιστον τέκνων από έναν ή περισσότερους γάμους ή νομιμοποιηθέντων ή νομίμως αναγνωρισθέντων ή υιοθετημένων, ΕΚ ΤΩΝ ΟΠΟΙΩΝ ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ ΕΝΑ (1)  είναι άγαμο και δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό τρίτο (23ο) έτος της ηλικίας του ή σπουδάζει σε αναγνωρισμένες τριτοβάθμιες σχολές πανεπιστημιακής και τεχνολογικής εκπαίδευσης και αναγνωρισμένα εκπαιδευτικά ιδρύματα της ημεδαπής ή της αλλοδαπής ή εκπληρώνει τις στρατιωτικές του υποχρεώσεις και δεν έχει συμπληρώσει το εικοστό πέμπτο (25ο) έτος της ηλικίας του. Στα τέκνα αυτά συνυπολογίζονται και αυτά με οποιαδήποτε αναπηρία σε ποσοστό εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω ισοβίως, ανεξαρτήτως ηλικίας και οικογενειακής κατάστασης. Στους γονείς αυτούς συνυπολογίζονται και οι γονείς με τρία τέκνα, οι οποίοι κατά την εφαρμογή του παρόντος νόμου έχουν αποκτήσει τρία (3) τέκνα τουλάχιστον, ανεξαρτήτως ηλικίας των τέκνων αυτών κατά την ψήφιση του παρόντος νόμου.
2. Σε περίπτωση θανάτου ενός ή περισσότερων από τα τρία τέκνα, η ιδιότητα του πολυτέκνου δεν χάνεται και οι οικογένειας αυτές, απολαμβάνουν όλα τα ευεργετήματα των πολυτέκνων και των τέκνων των πολυτέκνων, υπό τους περιορισμούς της πρώτης παραγράφου του παρόντος άρθρου, εφ' όσον συνυπήρξαν εν ζωή τα τρία τέκνα έστω και στιγμιαία".
3. Η πολυτεκνική ιδιότητα ισχύει και για τους δύο γονείς ανεξαρτήτως εάν οι γονείς βρίσκονται σε διάσταση και ο ένας από αυτούς έχει την επιμέλεια των παιδιών ή έχει αποκτήσει τρία τέκνα από δύο ή περισσότερους γάμους.

Περιμένουμε την ανταπόκριση του πολιτικού κόσμου στο θέμα αυτό και κάθε προσπάθεια θα τύχει κάθε δική μας στήριξης
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ   ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗΣ ΕΜΜΑΝΟΥΗΛ
Η ΓΕΝ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΙΡΗ

Κυριακή 1 Μαρτίου 2015

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ - ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΜΙΑ ΑΓΚΑΛΙΑ

Ο ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΚΟΠΗ ΤΗΣ ΠΙΤΑΣ 
ΤΩΝ ΠΟΛΥΤΕΚΝΩΝ

Το Σάββατο 14 Φεβρουαρίου ο Σύλλογος μας ανταποκρίθηκε στο ευγενικό κάλεσμα της Ένωσης πολυτέκνων Ν. Ιωνίας & περιχώρων δια στόματος της Προέδρου του κ. Άννας Κυριαζοπούλου να παρευρεθεί στην κοπή της βασιλόπιτας του. Εκτός του ότι ήταν μια υπέροχη εκδήλωση με αρκετό κόσμο και ποικίλα δρώμενα το σημαντικότερο ήταν η από μικροφώνου δήλωση της κ. Κυριαζοπούλου πως οι Πολύτεκνοι θέλουν κοντά τους τους Τρίτεκνους σε έναν κοινό αγώνα για ένα καλύτερο μέλλον των οικογενειών τους.
Τον Σύλλογο Τριτέκνων Μεταμόρφωσης εκπροσώπησαν ο Πρόεδρος Γιώργος Τασίκας, η Αντιπρόεδρος Κατερίνα Καραθανάση και η Αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ  Μαριάνθη Τζαβέλλα.