Κυριακή 18 Σεπτεμβρίου 2011

ΧΑΡΑΤΣΙ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

Η ΕΠΙΒΟΛΗ ΕΙΔΙΚΟΥ ΤΕΛΟΥΣ ΑΚΙΝΗΤΩΝ


Επιβάλλεται ειδικό τέλος διάμεσου ύψους 4 ευρώ ανά τ.μ. στις ηλεκτροδοτούμενες δομημένες επιφάνειες, οι οποίες αποτελούν και τη βάση επιβολής του Τ.Α.Π. του άρθρου 24 του ν.2130/1993. Το τέλος αυτό θα εισπραχθεί μέσω των λογαριασμών της ΔΕΗ.

Το τέλος επιβάλλεται στον κύριο του ακινήτου ή στον επικαρπωτή. Σε περίπτωση συνιδιοκτησίας βαρυνόμενοι είναι οι συνιδιοκτήτες κατά το λόγο της συμμετοχής καθενός από αυτούς. Υπόχρεος για την καταβολή είναι ο χρήστης του ακινήτου, ο οποίος το καταβάλλει μαζί με τον λογαριασμό κατανάλωσης του ηλεκτρικού ρεύματος. Αν ο χρήστης είναι μισθωτής, με την καταβολή επέρχεται αυτοδικαίως συμψηφισμός με οφειλόμενα ή μελλοντικά μισθώματα.


 Ειδικότερα, για ευπαθείς κοινωνικές ομάδες, εισάγεται ειδικός συντελεστής προσδιορισμού του τέλους (€ 0,5), ανεξάρτητα από τον χρόνο δόμησης του ακινήτου (και εφόσον αυτό βρίσκεται σε περιοχή τιμής ζώνης κάτω των € 3.000 ανά τ.μ.), εφόσον πρόκειται για ακίνητο που ιδιοκατοικείται από πολύτεκνο, άνεργο επιδοτούμενο από τον ΟΑΕΔ (1/1-31/8 για το 2011 ή 1/1-30/4 για το 2012), ή άτομο ανάπηρο ή βαρυνόμενο φορολογικά από ανάπηρο.

ΞΕΧΑΣΑΝ ΞΑΝΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΑΣ ΑΦΥΠΝΙΣΘΟΥΜΕ. ΤΟ ΕΛΑΧΙΣΤΟ ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΟΥ ΟΓΑ ΤΟ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΜΕ ΜΕ ΠΟΛΛΟΥΣ ΤΡΟΠΟΥΣ.

ΠΑΡ΄ ΟΤΙ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΠΟΓΡΑΦΗ 2011 Ο ΠΛΥΘΥΣΜΟΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΕΧΕΙ ΜΕΙΩΘΕΙ, Η ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΔΕΝ ΛΑΜΒΑΝΕΙ ΜΕΤΡΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΡΙΤΕΚΝΗ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ.

 

ΟΛΟΙ ΜΑΖΙ ΣΑΝ ΜΙΑ ΓΡΟΘΙΑ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΠΑΛΕΨΟΥΜΕ!
ΑΣ ΔΥΝΑΜΩΣΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΜΑΣ Σ' ΑΥΤΟΥΣ.