Τρίτη 24 Απριλίου 2012

ΤΟ  ΣΧΟΛΙΟ  ΤΟΥ  ΣΥΛΛΟΓΟΥ  ΜΑΣ

22 Απριλίου 2012, μια μέρα ελπίδας και ενότητας για τους τρίτεκνους, κάποιοι κατάφεραν να την μετατρέψουν σε μέρα θλίψης  και  διχόνοιας. Για άλλη μια φορά, όλα τα αρνητικά που  μας χαρακτηρίζουν σαν φυλή βγήκαν στην επιφάνεια και μας έπνιξαν. Η υπέρμετρη φιλοδοξία, η ανάγκη να επιβληθείς στους υπόλοιπους και να ανακηρυχτείς αρχηγός, ο ατομικισμός, η αδυναμία να λειτουργήσεις στα πλαίσια μιας ομάδας ήταν αυτά που εμαύρωσαν την ώρα που οι τρίτεκνοι επαναβεβαιώναν τη θέλησή τους για ακόμα πιο δυναμική παρουσία και πιο αποφασιστική διεκδίκηση των αιτημάτων τους.

Τα τελευταία χρόνια, έχουν γίνει τεράστιες προσπάθειες για να δημιουργηθεί, οργανωθεί, και λειτουργήσει η Ομοσπονδία τριτέκνων προκειμένου να μπορέσει να αγωνιστεί και να διεκδικήσει όσα οι τρίτεκνες  οικογένειες δικαιούνται.  Για να συμβεί αυτό ορισμένοι άνθρωποι έχουν προσφέρει το χρόνο τους, τη ψυχή τους, την εργασία τους και την ζωή τους, χωρίς αυτό το τελευταίο να αποτελεί υπερβολή!!!!!
Ύστερα, από αυτό το θλιβερό γεγονός, η Ομοσπονδία βρίσκεται μπροστά σε μια τεράστια πρόκληση. Καλείται είτε στο όνομα της ενότητας  να συγχωρέσει αυτούς που εργάζονταν για το διαμελισμό της Ομοσπονδίας, να στρουθοκαμηλήσει το πρόβλημα και να ανοίξει  την όρεξη σε κάθενα που στο βωμό των προσωπικών του φιλοδοξιών θα θυσιάσει την ενότητα και την ομοψυχία του κινήματός των τριτέκνων, είτε να τιμωρήσει παραδειγματικά με όποιο νομικό, διοικητικό, ηθικό ακόμα και οικονομικό τρόπο μπορεί, τους υπευθύνους.
Όποια και αν είναι η απόφαση της Ομοσπονδίας, εγώ προσωπικά, και ο σύλλόγος στον οποίο αποτελώ μέλος θα προσπαθήσούμε  με όλες τις δυνάμεις μας να υπηρετήσουμε τον κοινό μας σκοπό, που δεν είναι άλλος από την παροχή κάθε είδους βοήθειας και συμπαράστασης στις τρίτεκνες οικογένειες και την εξομοίωσή μας με τους πολύτεκνους.  Χωρίς να προσβλέπουμε σε τίποτα και χωρίς να επιζητούμε κάποια «καρέκλα», μέχρι σήμερα από το ταπεινό μας «σκαμπουδάκι», ιδίως η πρόεδρος μας   έχει αγωνιστεί για την Ομοσπονδία και για τα δίκαια των τριτέκνων και αυτό θα συνεχίσουμε να κάνουμε και αύριο.
Ευάγγελος Πλοκαμάκης
Αντιπρόεδρος  Συλλόγου Τριτέκνων Μεταμόρφωσης