Δευτέρα 28 Μαΐου 2012

Η ΚΑΡΤΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ ΕΚΔΙΔΕΤΑΙ ΚΑΙ ΠΑΛΙ 
                                     ( ΑΠΟ ΤΑ ΚΕΠ )
Δικαιολογητικά που απαιτούνται:

Τρίτεκνες οικογένειες:

1) πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο
2) μια πρόσφατη φωτογραφία τύπου αστυνομικής ταυτότητας κάθε μέλους της οικογένειας
3) φωτοαντίγραφο Αστυνομικής Ταυτότητας κάθε μέλους
4) βεβαίωση σπουδών για τα τέκνα των τρίτεκνων οικογενειών που σπουδάζουν (18-24 ετών)
6) πράξη επιμέλειας τέκνων (για την περίπτωση διαζυγίου)

Η Κάρτα Πολιτισμού χορηγείτο από το 2006 μέσω του Οργανισμού Προβολής Ελληνικού Πολιτισμού του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού στο πλαίσιο του Προγράμματος «Πολιτισμός για όλους – Κάρτα Πολιτισμού». Είχε σταματήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα και μετά από παρεμβάσεις των δευτεροβάθμιων οργάνων των Συλλόγων Τριτέκνων εκδίδεται και πάλι από τον Γενάρη του 2012.

Οι κάτοχοι της Κάρτας Πολιτισμού έχουν τη δυνατότητα ελεύθερης εισόδου ή εισόδου με σημαντική έκπτωση σε πολιτιστικούς φορείς που εποπτεύονται από το Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, αλλά και σε ιδιωτικούς φορείς.

Στους κατόχους της Κάρτας Πολιτισμού παρέχεται δωρεάν είσοδος σε όλα τα Μουσεία και τους αρχαιολογικούς χώρους του Υπουργείου Πολιτισμού και Τουρισμού, μειωμένο εισιτήριο σε ιδιωτικά μουσεία, σπήλαια, θέατρα και κινηματογράφους, καθώς και εκπτώσεις σε βιβλιοπωλεία και μουσικές σκηνές που περιλαμβάνονται στο δίκτυο συνεργαζομένων φορέων.
Οι δικαιούχοι της Κάρτας Πολιτισμού, μεταξύ των οποίων και οι τρίτεκνοι, μπορούν να την αποκτήσουν κάνοντας αίτηση σε οποιοδήποτε Κ.Ε.Π. και προσκομίζοντας τα απαραίτητα δικαιολογητικά.