Τρίτη 11 Ιουνίου 2013

 ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΗΣ ΤΡΑΠΕΖΑΣ ΧΡΟΝΟΥ
ΣΤΟΝ ΔΗΜΟ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ

Σας ενημερώνουμε πως στο πλαίσιο υλοποίησης του έργου «Επιστημονική Εταιρεία για την Επιστημονική Εταιρεία για την Κοινωνική Συνοχή και Ανάπτυξη _ Δίκτυο Δομών Κοινωνικής Αλληλεγγύης στους Δήμους Μεταμόρφωσης, Φιλαδέλφειας - Χαλκηδόνος, Ηρακλείου Αττικής, Λυκόβρυσης - Πεύκης», η Τράπεζα Χρόνου έχει ξεκινήσει επίσημα τη λειτουργία της στην ιστοσελίδα     http://trapezaxronoumetamorfosis.epeksa.gr
Η Τράπεζα Χρόνου έχει δημιουργήσει ένα σύστημα προσφοράς και ζήτησης υπηρεσιών και προϊόντων με αποκλειστική χρήση της Τοπικής Εναλλακτικής Μονάδας (ΤΕΜ).
Είναι η μοναδική κοινωνική δομή στην οποία όλοι έχουν τη δυνατότητα να προσφέρουν και να λάβουν όχι μόνο προϊόντα, αλλά και υπηρεσίες.
Σκοπός της Τράπεζας Χρόνου είναι να προάγει την κοινωνική αλληλεγγύη μέσω της αμοιβαίας ανταλλαγής υπηρεσιών και προϊόντων για την ενίσχυση των ασθενέστερων κοινωνικών ομάδων, αλλά και όλων μας.
Τα μέλη μπορούν να προσφέρουν οτιδήποτε δεν χρειάζονται πχ. ένα παλιό βιβλίο, έναν παλιό υπολογιστή, κ.α. Η λειτουργία της Τράπεζας Χρόνου όμως δεν περιορίζεται μόνο σε αυτά. Υπάρχει η δυνατότητα προσφοράς και υπηρεσιών όπως μαθήματα, λογιστικά, χειρωνακτικές εργασίες κ.α..


Η Τράπεζα Χρόνου αποτελεί ένα βοηθητικό εργαλείο προς τις τοπικές κοινωνίες ώστε να αναπτυχθούν μέσα στη σημερινή δύσκολη οικονομική συγκυρία και να βελτιωθεί η ποιότητα ζωής όλων.
ΤΟ Δ.Σ.