Τετάρτη 27 Αυγούστου 2014

ΠΡΟΒΛΗΜΑ ΜΕ ΤΗ ΜΟΡΙΟΔΟΤΗΣΗ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ -ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ

 Η ΟΠΟΤΤΕ μετά από την ενημέρωση που είχε από υποψήφιους Αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής σχετικά με τη μοριοδότησή τους θα καταθέσει άμεσα επιστολή στο υπουργείο με την οποία ζητά την εξέταση και διευκρίνηση του θέματος. Στην επιστολή -μεταξύ άλλων αναφέρει:


" Κύριε Υπουργέ

H Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας (ΟΠΟΤΤΕ) ζητά να εξετάσετε και να ενεργήσετε άμεσα για το κρίσιμο θέμα που έχει προκύψει με τους αναπληρωτές της Ειδικής Αγωγής που ενώ στο νόμο 3454/2006 αναφέρεται ρητά η ποσόστωση για τους τρίτεκνους, στη νέα εγκύκλιο δεν υπάρχει καμία αναφορά. ''
Επίσης επισυνάπτεται η επιστολή που απέστειλαν στην Ομοσπονδία οι Αναπληρωτές, όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα παρακάτω:
''      Στην εγκύκλιο  ΑΔΑ: ΒΔ7Υ9- 7ΒΨ  του ΥΠΑΙΠΘ με ημερομηνία 19/08/2014 και θέμα «Πρόσκληση υποψήφιων αναπληρωτών και ωρομίσθιων εκπαιδευτικών Ειδικής Αγωγής(ΕΑΕ)» αναφέρεται ότι οι τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί για την πρόσληψή τους ως αναπληρωτές θα πάρουν ένα μόριο για την κατηγορία στην οποία ανήκουν. 
Στην εν λόγω εγκύκλιο δεν αναφέρεται πουθενά η ποσόστωση που πρέπει να ισχύει, καθώς με βάση τον νόμο 4186/2013 τα ισχύοντα στη γενική θα πρέπει να ισχύουν και στην ειδική. 
Στην εγκύκλιο προσλήψεων των αναπληρωτών εκπαιδευτικών στη γενική εκπαίδευση 2014-2015 αναφέρει ξεκάθαρα ότι ισχύει το 20% των τριτέκνων αναπληρωτών επί του συνόλου των προσλήψεων, με βάση τον ν. 3454/2006.''