Τρίτη 26 Φεβρουαρίου 2013


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ 
ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ




Ο Δήμος Μεταμόρφωσης με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας, διοργανώνει την Τετάρτη, 06 Μαρτίου 2013 και ώρα 18:00, μια εκδήλωση - συζήτηση με τίτλο "Μορφές βίας κατά των γυναικών: πρόληψη και αντιμετώπιση" στο Συνεδριακό Κέντρο της πόλης.
Πρόγραμμα εκδήλωσης
18:00 Χαιρετισμός του Δημάρχου Μεταμόρφωσης κ. Μιλτιάδη Καρπέτα
18:15 - 19:00 Εισηγήσεις
- "Ψυχολογικοί παράγοντες που συμβάλλουν στην παραμονή της γυναίκας σε μια κακοποιητική σχέση",Ευφροσύνη Σπανέα, Ψυχολόγος, Γενική Γραμματεία Ισότητας Υπουργείου Εσωτερικών.
- "Η έρευνα για τις μορφές βίας κατά των γυναικών" από τις Διευθύντριες Ερευνών στο Εθνικό Κέντρο Κοινωνικών Ερευνών, Τσίγκανου Ιωάννα, Κοινωνιολόγος Καθηγήτρια Πάντειου Πανεπιστημίου και Θανοπούλου Μαρία, Κοινωνιολόγος.
- "Δράσεις της UNESCO για την προώθηση της ισότητας των φύλων και την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας και των κοινωνικών στερεοτύπων"Ιωάννα Παπανικολάου Πουσπουρίκα, Πρόεδρος Ομίλου UNESCO Δήμου Αμαρουσίου και Αντιπρόεδρος της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ομίλων, Συλλόγων και Κέντρων UNESCO.
- "Η λειτουργία των συμβουλευτικών κέντρων για τη βία κατά των γυναικών", Κατερίνα Δρούγα, Κέντρο Ερευνών για θέματα Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.
19:00 Συζήτηση
 Την συζήτηση θα συντονίζει η Αντιδήμαρχος Πολιτισμού και Κοινωνικής Πολιτικής, Μαρία Λυμπέρη.
Επιμέλεια διοργάνωσης, Δήμητρα Λιόλιου, Κοινωνιολόγος.