Σάββατο, 26 Απριλίου 2014

ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε. ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ

( ΠΑΡΑΘΕΤΟΜΕΝ ΤΟ ΕΓΓΡΑΦΟ ΟΠΩΣ ΕΣΤΑΛΕΙ )

ΠΡΟΣ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
Αξιότιμε  κ. Αρβανιτόπουλε
                    
Πρωτίστως θα θέλαμε να σας ευχαριστήσουμε για την μέριμνα προς τους υποψήφιους τρίτεκνους φοιτητές με την  νομοθετική ρύθμιση που προωθείτε και αφήνει ελεύθερες τις μετεγγραφές. Δίνετε ομολογουμένως ανάσα ζωής στις ήδη βαριά πληγμένες από την κρίση οικογένειες μας και ελπίδα στα παιδιά μας.
Ο νόμος λοιπόν που προωθείτε για ελεύθερες μετεγγραφές (άρα δεν χωρά αντιλογία για ποσοστό θέσεων) των ανηκόντων σε ειδικές κατηγορίες φοιτητών και σπουδαστών, ζητούμε επιπλέον να έχει αναδρομική ισχύ για όσους φοιτητές, από αυτές της κατηγορίες, έμειναν εκτός το παρόν έτος.
Διότι αυτοί δεν έχουν εναλλακτική δυνατότητα εισαγωγής στη σχολή προτίμησης τους, ούτε μέσω πανελλαδικών εξετάσεων, ούτε και με το ποσοστό 10%, καθώς το ΣτΕ με τις εκδοθείσες αποφάσεις του 986 - 988/2014 έκρινε αντισυνταγματικές τις διατάξεις των νόμων 4071/12 και 3966/11 που προέβλεψαν (κατά παρέκκλιση από το γενικό σύστημα εισαγωγής στην τριτοβάθμια εκπαίδευση) τη σύσταση θέσεων που καταλαμβάνονται από υποψηφίους που είναι μέλη ειδικών κατηγοριών.
Συνεπεία των ανωτέρω είναι οι ενδιαφερόμενοι των οποίων οι αιτήσεις για μεταφορά θέσης έχουν απορριφθεί λόγω εισοδήματος, να αναγκαστούν σε αναμονή ενός έτους για την ικανοποίηση του αιτήματος τους.
Επίσης παρακαλούμε για το φοιτητικό επίδομα αλλά και για την σίτιση των φοιτητών να λαμβάνεται υπ’ όψη εισοδηματικό όριο 45.000 ευρώ ( όπως ισχύει και για το τριτεκνικό επίδομα ) σε πραγματικό όμως εισόδημα.
Παρακαλούμε να δείτε με ιδιαίτερη προσοχή τα αιτήματα μας.

Ευελπιστώντας στην ουσιαστική παρέμβασή σας για την επίλυση του θέματος που σας θέσαμε υπόψη σας με την παρούσα επιστολή μας.
ΟΙ ΑΙΤΟΥΝΤΕΣ ΣΥΛΛΟΓΟΙ ΑΝΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ:
ΑΤΤΙΚΗΣ, ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ, ΠΕΡΙΣΤΕΡΙΟΥ, ΦΥΛΗΣ, ΧΑΪΔΑΡΙΟΥ
ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ, ΛΑΡΙΣΑΣ, ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ, ΦΑΡΣΑΛΩΝ, ΒΟΙΩΤΙΑΣ, ΦΘΙΩΤΙΔΑΣ
ΑΡΤΑΣ, ΘΕΣΠΡΩΤΙΑΣ, ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ, ΠΡΕΒΕΖΗΣ, ΓΡΕΒΕΝΩΝ, ΚΟΖΑΝΗΣ
ΑΙΓΙΑΛΕΙΑΣ, ΑΧΑΪΑΣ, ΗΛΕΙΑΣ, ΑΙΤΩΛΙΚΟΥ & ΠΕΡΙΧΩΡΩΝ, ΛΕΥΚΑΔΑΣ
ΛΕΣΒΟΥ, ΧΙΟΥ, ΚΥΚΛΑΔΩΝ, ΚΑΛΥΜΝΟΥ, ΛΕΡΟΥ & ΛΕΙΨΩΝ, ΡΟΔΟΥ, ΚΩ
ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ, ΙΕΡΑΠΕΤΡΑΣ, ΛΑΣΙΘΙΟΥ, ΡΕΘΥΜΝΟΥ, ΧΑΝΙΩΝ
ΔΡΑΜΑΣ, ΗΜΑΘΙΑΣ, ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ, ΚΑΒΑΛΑΣ, ΝΕΑΣ  ΠΡΟΠΟΝΤΙΔΑΣ,

ΠΙΕΡΙΑΣ, Β. ΕΒΡΟΥ, ΞΑΝΘΗΣ
ΤΟ Δ.Σ. ΤΗΣ Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.