Τετάρτη 11 Μαρτίου 2015

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΗ ΜΑΧΗ ΓΙΑ ΜΕΙΩΜΕΝΑ ΑΚΤΟΠΛΟΪΚΑ ΕΙΣΗΤΗΡΙΑ

 Σήμερα το πρωί πραγματοποιήθηκε συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με τον τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Επιβατηγού Ναυτιλίας (ΣΕΕΝ) κ. Μιχάλη Σακέλλη.
Ο βασικός στόχος μας στην συνάντηση αυτή ήταν η δυνατότητα χρήσης των ακτοπλοϊκών συγκοινωνιών με μειωμένο εισιτήριο από τις οικογένειες των Τριτέκνων σε Πανελλαδικό επίπεδο.
Αναπτύχθηκε σε βάθος η σκοπιμότητα της μειωμένης τιμής εισιτηρίου ( έκπτωσης ) από έκαστο των αντιπροσώπων των Συλλόγων των νησιών.  Οι οικογένειες θα βοηθηθούν οικονομικά αλλά και τα πλοία θα … γεμίσουν και θα αυξηθεί η εμπορική κίνηση  στους τόπους προορισμού από ταξιδιώτες που θα επισκέπτονται συχνότερα τα παιδιά τους που σπουδάζουν, που υπηρετούν την πατρίδα, από ταξιδιώτες που χρήζουν ιατρικών εξετάσεων (γιατί δεν υπάρχει σε κάθε νησί αυτή η δυνατότητα)  και για πολλούς άλλους λόγους που χρειάζεται να ταξιδέψει κανείς συμπεριλαμβανομένης και της αναψυχής.
Τονίστηκε πως είναι επιτακτική ανάγκη θα δίνεται οξυγόνο στις τρίτεκνες οικογένειες που νομοτελειακά είναι οι αυριανοί πολύτεκνοι.
Έγινε αναφορά και στα προβλήματα που αντιμετωπίζει σήμερα ο κλάδος της ακτοπλοΐας όμως η απάντηση του κ. Σακέλλη στο αίτημα μας ήταν πως θα κάνει θετική εισήγηση σε επίπεδο εταιρειών στην προσεχή τους Γεν. Συνέλευση αλλά και στο Δ.Σ. της blue star ferries από τη θέση του Διευθύνοντα Συμβούλου και πως θα έχουμε πολύ σύντομα απάντηση.




Από τα νησιά παρευρέθηκαν :
ΚΡΗΤΗ ο Πρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Αχλαδιανάκης Μανώλης, ΛΕΡΟΣ το μέλος της ΟΠΟΤΤΕ Θεμέλαρος Γιάννης, ΚΥΚΛΑΔΕΣ ( Σύρος ) Παραβάλου Θωμαή, ΠΑΡΟΣ Σιφνάκος Δημήτρης, ΧΙΟΣ Μπροζάκη Θεοδώρα, ΡΟΔΟΣ Ρότσου Αγγελική, ΤΗΝΟΣ Φώσκολου Νικολέττα, ΚΩΣ Ζαχαρίου Λευτέρης, ΜΥΤΗΛΗΝΗ Τσίγκας Αθανάσιος, ΝΑΞΟΣ Κρητικός Γιάννης και από την ΑΘΗΝΑ η Γ’ Αντιπρόεδρος της ΟΠΟΤΤΕ Μαριάνθη Τζαβέλλα από τον Σύλλογο της ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ.
Επίσης παρευρίσκονταν και υπερασπίστηκαν τις θέσεις της ΟΠΟΤΤΕ ο Βουλευτής Δωδεκανήσων Μάνος Κόνσολας και ο Δήμαρχος Καρπάθου Ηλίας Λάμπρος.