Σάββατο, 4 Απριλίου 2015

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΝΟΥΜΕ
ΠΩΣ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΘΑ ΠΑΡΑΜΕΙΝΕΙ ΚΛΕΙΣΤΟ 
ΚΑΤΑ ΤΙΣ ΗΜΕΡΕΣ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ (6 & 13 ΑΠΡΙΛΙΟΥ).
ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΟΝΤΑ ΣΑΣ ΤΗΝ ΔΕΥΤΕΡΑ 20 ΑΠΡΙΛΙΟΥ


ΚΑΛΟ ΠΑΧΑ ΣΕ ΟΛΟΥΣ


ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΔΗΜΟΥ ΜΕΤΑΜΟΡΦΩΣΗΣ 
                                          
ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΔΩΡΕΑΝ ΜΑΣΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

 Ο Δήμος Μεταμόρφωσης μέλος του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου Υγιών Πόλεων-Προαγωγής Υγείας (ΕΔΔΥΠΠΥ), παρέχει μέσω του Συλλόγου Φίλων Ογκολογικού Νοσοκομείου «Οι Αγ. Ανάργυροι» την δυνατότητα  δωρεάν ψηφιακών μαστογραφιών σε  άπορες και ανασφάλιστες γυναίκες  δημότες.

Οι αιτούσες πρέπει να είναι:    
Ηλικίας 40 ετών έως 60 ετών .
Κάτοχοι βιβλιαρίου απορίας, ανασφάλιστες ή να έχουν ατομικό ετήσιο εισόδημα έως 6.000 ΕΥΡΩ ή 12.000 ΕΥΡΩ οικογενειακό με την προϋπόθεση ότι αυτό το εισόδημα δεν προέρχεται από επαγγελματική δραστηριότητα τέτοια που να τους παρέχει την δυνατότητα ασφάλισης. Το καθορισθέν αυτό εισόδημα, αυξάνεται κατά 50% στις περιπτώσεις ατόμων με αναπηρία 67% και άνω. Οι αιτούσες οφείλουν να επισυνάψουν στην αίτηση το εκκαθαριστικό σημείωμα του τελευταίου έτους.

Ημερομηνία εξέτασης: Πέμπτη 28 Mαΐου 2015.
Θα τηρηθεί  σειρά προτεραιότητας.

 Η εξεταζόμενη θα πρέπει να έχει μαζί της την προηγούμενη μαστογραφία .

ΠΡΟΣΟΧΗ: Το πρόγραμμα ΔΕΝ απευθύνεται σε γυναίκες που πάσχουν ήδη από καρκίνο μαστού.

Αιτήσεις θα παραλαμβάνονται  στο Δημαρχείο, 3ος όροφος ,Γραφείο  Αντιδημάρχου Κοινωνικής Πολιτικής ,Παιδείας, Πολιτισμού & Αθλητισμού από 14-4-2015 έως 20-5-2015, τηλ: 2132012975.
Ο Αντιδήμαρχος
Κοινωνικής Πολιτικής
Παιδείας & Πολιτισμού
ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ
15 – 30 Απριλίου 2015

Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ Προληπτικού Ελέγχου

Για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου

Το Εθνικό Διαδημοτικό Δίκτυο Υγιών Πόλεων – Προαγωγής Υγείας, με αφορμή το Μήνα Πρόληψης κατά του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου (Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας W.H.O. – Μάρτιος 2015) διοργανώνει τις «Εβδομάδες ΔΩΡΕΑΝ προληπτικού Ελέγχου για τον Καρκίνο του Παχέος Εντέρου», πρωτοβουλία που διοργανώνεται με την επιστημονική υποστήριξη της Ελληνικής Εταιρίας Ογκολογίας Πεπτικού και με τη χορηγία των εξετάσεων από τον Όμιλο Εταιριών Υγείας ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ. Η δράση αυτή απευθύνεται σε άντρες και γυναίκες ηλικίας 50 – 75 ετών, οι οποίοι θα έχουν από 15 έως 30 Απριλίου 2015 τη δυνατότητα να υποβληθούν ΔΩΡΕΑΝ στην προληπτική εξέταση ανίχνευσης αιμοσφαρίνης στα κόπρανα στα διαγνωστικά κέντρα και τις κλινικές του Ομίλου ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ σε Αττική και Θεσσαλoνίκη.

Καλώντας στα τηλέφωνα 210 6966100 (Αττική) και 2310459660 (Θεσσαλονίκη), οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να ενημερωθούν για τη ΔΩΡΕΑΝ εξέταση για ανίχνευση αιμοσφαιρίνης στα κόπρανα που γίνεται με την προσκόμιση δείγματος κοπράνων σε αποστειρωμένο δοχείο. Πρόκειται για μία σύγχρονη εξέταση που δεν χρειάζεται κάποια προετοιμασία εκ μέρους του εξεταζόμενου.

Η συγκεκριμένη εξέταση αποτελεί μέρος των Εθνικών Προγραμμάτων πρόληψης του Καρκίνου του Παχέος Εντέρου σε πολλές ανεπτυγμένες χώρες. Αυτή η μορφή καρκίνου συνιστά σήμερα τον τρίτο συχνότερο καρκίνο που διαγιγνώσκεται στον αναπτυγμένο κόσμο και προέρχεται από τον ανώμαλο πολλαπλασιασμό των κυττάρων των τοιχωμάτων του τελευταίου μέρους του παχέος εντέρου. Ο καρκίνος του παχέος εντέρου δεν συνοδεύεται από συμπτώματα στα πρώιμα στάδια και ως εκ τούτου, δυστυχώς, πολλές περιπτώσεις παραμένουν αδιάγνωστες μέχρι την εξάπλωση του καρκίνου. Ο Αντιδήμαρχος


Κοινωνικής Πολιτικής, Παιδείας, 
Αθλητισμού & Πολιτισμού

ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΗΛΙΟΠΟΥΛΟΣ