Σάββατο 8 Μαρτίου 2014

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΘΝΙΚΗΣ ΑΜΥΝΑΣ


Σήμερα το μεσημέρι στο Υπουργείο Εθνικής  Άμυνας μέλη του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκαν με την Αναπληρώτρια Υπουργό κ. Φώφη Γεννηματά.   
Το βασικό θέμα συζήτησης ήταν η επέκταση του επιδόματος φαντάρου από 7 ευρώ που είναι σήμερα για τους τρίτεκνους σε 35 ευρώ όπως ισχύει και για τους πολύτεκνους. Σήμερα οι μόνοι τρίτεκνοι που παίρνουν το επίδομα των 35 ευρώ είναι οι τρίτεκνοι στην οικογένεια των οποίων υπάρχει θάνατος γονέα ή αναπηρία ή και τα δύο μαζί. Ζητούμε λοιπόν να δίδεται το συγκεκριμένο επίδομα σε όλους τους τρίτεκνους χωρίς κριτήρια.
Ενημερωθήκαμε πως μετά από προηγούμενο αίτημα μας για το συγκεκριμένο  θέμα ήδη έχει προωθηθεί αυτό με θετική εισήγηση στα επιτελεία και αναμένεται η απάντηση τους.
Επίσης στο αίτημα μας προσθέσαμε να ισχύει για τους τρίτεκνους γενικότερα  στο συγκεκριμένο Υπουργείο ότι ισχύει και για τους πολύτεκνους. Στις δε προκηρύξεις να μην υπάρχει  ηλικιακό όριο.
Από το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας παρευρίσκοντο οι : Αχλαδιανάκης Μανώλης, Χελιουδάκη Μαρία, Τζαβέλλα Μαριάνθη, Βακουφτσή Κερασίνα, Πατσώνα Αικατερίνη , η Μπλουχάρη Αικατερίνη από τον Σύλλογο Φυλής και ο Αράπης Γεώργιος από τον Σύλλογο Λέρου και Λειψών.