Τρίτη, 30 Σεπτεμβρίου 2014

ΟΛΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ

Η ΟΠΟΤΤΕ χθες Δευτέρα 29-9-2014 έκανε παράσταση διαμαρτυρίας στο υπουργείο Παιδείας ( αναμένεται δελτίο τύπου σχετικά ) και  παρέδωσε έγγραφο στον Υπουργό το οποίο αναφέρει:
 Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Παρακάτω σας υπενθυμίζουμε για άλλη μια φορά τα μερικά από τα αιτήματά μας τα οποία «χρονίζουν» και θεωρούμε πως επιτέλους πρέπει να επιλυθούν:
1) Νόμος για τις μεταγραφές φοιτητών
Μετά την ψήφιση του νόμου ο Υπουργός και η κυβέρνηση επιχειρούν με ψέματα να αλλάξουν το νόμο ανατρέποντας το σχεδιασμό χιλιάδων οικογενειών, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις των αυθαίρετων και αντισυνταγματικών ενεργειών τους. Παρά τις συνεχείς πιέσεις μας όλο το προηγούμενο διάστημα -και πριν την κατάθεση των μηχανογραφικών αλλά και πριν την  έναρξη των εγγραφών- να υπάρξει ξεκάθαρη εγκύκλιος για την υλοποίηση του νόμου, ο υπουργός δεν ανταποκρίθηκε.
Αποτέλεσμα σήμερα να βρίσκονται "στο αέρα" οι σπουδές και οι ζωές χιλιάδων παιδιών.  
Παρά τις τεκμηριωμένες παρεμβάσεις για ένταξη στο νόμο και των φοιτητών που έδωσαν εξετάσεις με το 10% η απάντηση του Υπουργού είναι αρνητική με αστήριχτα επιχειρήματα.
2) Αναπληρωτές τρίτεκνοι  
Ενώ ο νόμος 3454/2006 καθορίζει σαφώς ποσοστό 20% για τους τριτέκνους στην πρόσληψη αναπληρωτών, οι ανακοινώσεις των προσλήψεων από το Υπουργείο καταστρατηγούν το νόμο. 
Χαρακτηριστικά από 558 προσλήψεις Δασκάλων (ΠΔΕ και ΕΣΠΑ) ΜΌΝΟ 4 !!! είναι τρίτεκνοι  ποσοστό 0.7% και από 165 Φυσικούς οι 25 είναι τρίτεκνοι  (15%).
Στις προσλήψεις για αναπληρωτές ειδικής αγωγής , η ποσόστωση για τριτέκνους καταργήθηκε.
3) Μόνιμοι τρίτεκνοι αποσπάσεις  
Το υπουργείο παιδείας δεν εφάρμοσε και δεν εφαρμόζει καθόλου αποσπάσεις για τους μόνιμους εκπαιδευτικούς τριτέκνους. Πολλοί τρίτεκνοι εκπαιδευτικοί βρίσκονται σε απόγνωση γιατί καλούνται να εργαστούν μακριά από τις οικογένειές τους με τις όποιες δυσβάστακτες οικονομικές & οικογενειακές συνέπειες.
ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:
Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις μεταγραφές όπως ψηφίστηκε.
Να γίνουν προσλήψεις αναπληρωτών -αφού οι ανάγκες στην εκπαίδευση είναι μεγάλες - ώστε να εφαρμοστεί τελικά ο νόμος που προσλαμβάνει τριτέκνους σε ποσοστό 20%.
Να γίνουν αποσπάσεις κατά προτεραιότητα σε τρίτεκνους εκπαιδευτικούς Α-θμιας & Β-θμιας εκπαίδευσης για να στηριχτεί η τρίτεκνη οικογένεια.
Καλούμε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανταποκριθούν -έστω και τώρα- στην ευθύνη τους.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να σεβαστεί και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε.
Επίσης, ζητούμε το φοιτητικό επίδομα να χορηγείται στους έχοντες ως εισόδημα το ποσό των ποσό των 45.000 ευρώ έτσι ώστε να εναρμονίζεται με το ποσό που το υπουργείο Οικονομικών θεωρεί ως το και η σίτιση και στέγαση των φοιτητών να είναι δωρεάν.
Τέλος, σε σχέση με την επιλογή παιδιών στους παιδικούς σταθμούς και προνήπια, θεωρούμε πως οι τρίτεκνοι – όπως συμβαίνει με τους πολύτεκνους- και όχι να μπαίνουν στη διαδικασία της κλήρωσης.


Αγαπητοί τρίτεκνοι
Καλούμε την κυβέρνηση, τον πρωθυπουργό και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης να ανταποκριθούν -έστω και τώρα- στην ευθύνη τους.
Απαιτούμε από τον Υπουργό Παιδείας να σεβαστεί και να εφαρμόσει τους νόμους που η ίδια κυβέρνηση ψήφισε.
Καλούμε τους βουλευτές της κυβέρνησης να μην επιτρέψουν -για μια ακόμα φορά- την καταπάτηση του συντάγματος.
Καλούμε τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να υπερασπιστούν τα δίκαια αιτήματα μας.

Καλούμε τους τρίτεκνους και τους συλλόγους σε όλη την Ελλάδα να βρίσκονται σε διαρκή κινητοποίηση, πιέζοντας την κυβέρνηση με κάθε ευκαιρία να σταματήσει τον εμπαιγμό στις πολυμελείς  οικογένειες.


Επίσης  επιστολή προς την Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της βουλής απέστειλε η ΟΠΟΤΤΕ, ενώ παράλληλα ήρθε σε επαφή με βουλευτές - μέλη της Επιτροπής από όλα τα κόμματα, προκειμένου να στηρίξει τα επιχειρήματα για τις μετεγγραφές του 10%.
Μεταξύ άλλων η επιστολή αναφέρει:

Κύριοι βουλευτές
 ..........................................................................................................................
Σύμφωνα με το υπουργείο Παιδείας εξαιρούνται οι εισαχθέντες με το 10% (άρθρο 53, του νόμου 4264/2014).

 Όμως η εξαίρεση αυτή  αφενός είναι άδικη, και αφετέρου δεν είναι σύννομη.

Είναι άδικη γιατί μια μικρή μερίδα νεοεισαχθέντων με τις πανελλαδικές εξετάσεις φοιτητών, ενώ πληρούν τις προϋποθέσεις του νόμου, εξαιρούνται των ρυθμίσεων του. Πρέπει να τονιστεί ότι οι εισαχθέντες με το 10% έχουν εισαχθεί μέσω πανελλαδικών εξετάσεων και όχι χαριστικά. Επίσης, ακόμα και αν στο παρελθόν έτυχαν της διευκόλυνσης της μετεγγραφής, σήμερα, για να βρεθούν ξανά στην αφετηρία και να διεκδικήσουν μια νέα εγγραφή ή και μετεγγραφή  με βάση τα αποτελέσματα των τελευταίων πανελλαδικών εξετάσεων, διαγράφονται προηγουμένως από την σχολή που πιθανά φοιτούσαν.

Είναι μη σύννομη γιατί:
1.      Η εξουσιοδότηση της παρ 4, του άρθρου 53, του νόμου 4264/2014, δεν επιτρέπει στον Υπουργό να προσδιορίσει τους δικαιούχους  της ρύθμισης του άρθρου, αλλά μόνο διαδικαστικά ζητήματα  και προθεσμίες.
2.      Η διατύπωση της παρ 6, του άρθρου 53, του νόμου 4264/2014 («.. αφορά τους επιτυχόντες που έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-14») συμπεριλαμβάνει και τους επιτυχόντες με το 10% καθόσον και αυτοί συμμετείχαν στις πανελλαδικές εξετάσεις  του 2013-14. Η νομοθεσία αναφέρει ότι στις πανελλαδικές εξετάσεις οι θέσεις διακρίνονται στους επιτυχόντες με το 90% όσο και εκείνους με το 10%. Επομένως και οι επιτυχόντες του 10% έλαβαν μέρος στις εξετάσεις πανελλαδικού επιπέδου του σχολικού έτους 2013-14.
3.      Όποτε έχουν εφαρμοστεί στο παρελθόν διατάξεις περί μετεγγραφών ουδέποτε διαχώριζαν τους εισαχθέντες με το 90% από εκείνους του 10%. Επομένως ο καλόπιστος πολίτης δεν αναμένει μια τέτοια διάκριση.

4.      Η διάκριση εις βάρος των επιτυχόντων με το 10% είναι αντίθετη στις συνταγματικές αρχές της ισότητας και της αναλογικότητας.

--------------------------------------------------------------------------------------------------------

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΩ ΔΗΛΩΣΗ :

 
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΚΥΚΛΟΦΟΡΗΣΕΙ ΣΤΑ Μ.Μ.Ε.

ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ
 ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΦΟΙΤΗΤΩΝ2014  
Όσοι ανήκουν στις κατηγορίες των κοινωνικών κριτηρίων ή είναι πολύτεκνοι, τρίτεκνοι δικαιούνται τη μεταφορά της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή/Τμήμα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονέων τους ή εάν δεν υπάρχει, δύνανται να επιλέξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη Σχολή/Τμήμα ΑΕΙ της μόνιμης κατοικίας των γονέων τους. Δεν προβλέπεται αναδρομικότητα
Όσοι επιτυχόντες του 2013-14 έχουν αδερφό/ή που σπουδάζει ή ανήκουν στην κατηγορία των πολύδυμων τέκνων έχουν το δικαίωμα της μεταφοράς της θέσης εισαγωγής τους σε αντίστοιχη Σχολή/Τμήμα ΑΕΙ που βρίσκεται στην Περιφέρεια κατοικίας των γονέων τους ή σε αντίστοιχη Σχολή/Τμήμα ΑΕΙ στην Περιφέρεια που ανήκει η πόλη φοίτησης του αδερφού/ής.
Εάν δεν υπάρχει αντίστοιχη Σχολή/Τμήμα στην Περιφέρεια των γονέων τους ή στην πόλη φοίτησης του αδερφού/ής, μπορούν να επιλέξουν την πλησιέστερη αντίστοιχη Σχολή/Τμήμα ΑΕΙ στη μόνιμη κατοικία των γονέων τους. Εκτός η κατηγορία του 10% Τα παραπάνω αναφέρονται στην πρόταση του Υπουργείου Παιδείας για τις μετεγγραφές τη οποία και αποκαλύπτει το news.gr.
Στην πρόταση δεν υπάρχει αναδρομική ισχύ για τους πολύτεκνους των προηγούμενων ετών αν και ο αριθμός τους είναι μικρός και παρά τις ερωτήσεις που κατέθεσαν πολλοί βουλευτές για το ζήτημα και τις διαδοχικές επιστολές της Ανώτατης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων.
Επίσης το Υπουργείο βάζει «φρένο» στις αξιώσεις για μετεγγραφές των φοιτητών της κατηγορίας του 10% αφού ορίζεται στο κείμενο που έχουμε στη διάθεσή μας ότι της διαδικασίας εξαιρούνται οι επιτυχόντες οι οποίοι έκαναν χρήση της βεβαίωσης πρόσβασης των δύο προηγουμένων της εισαγωγής τους ετών. Δεν είναι δυνατές οι μετεγγραφές από Αθήνα σε Πειραιά και αντίστροφα.
Στην πρόταση του Υπουργείου διευκρινίζεται ότι πόλη είναι το πολεοδομικό συγκρότημα, το οποίο μπορεί να απαρτίζεται από έναν ή περισσότερους Δήμους κατά την έννοια του άρθρου 1 του ν. 3852/2010 (Α΄ 87), όπως τα πολεοδομικά συγκροτήματα Αττικής και Θεσσαλονίκης, το κάθε ένα εκ των οποίων νοείται ως μία πόλη. Ενδεικτικά αναφέρεται ότι δεν είναι εφικτή η μεταφορά θέσης επιτυχίας από Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι του Πειραιά σε αντίστοιχη Σχολή ή Τμήμα Α.Ε.Ι των Αθηνών και αντιστρόφως. Διαδικασία υποβολής αιτήσεων Οι ενδιαφερόμενοι, οι οποίοι έχουν ήδη πραγματοποιήσει την εγγραφή τους στο Τμήμα εισαγωγής τους, καλούνται, από έως Οκτωβρίου 2014, να υποβάλουν αίτηση μεταφοράς θέσης εισαγωγής μέσω ηλεκτρονικής εφαρμογής της Διεύθυνσης Λειτουργικής Ανάπτυξης Πληροφοριακών Συστημάτων της Κεντρικής Υπηρεσίας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

2. Προκειμένου να προβούν στην ανωτέρω ηλεκτρονική υποβολή, οι ενδιαφερόμενοι οφείλουν να ταυτοποιηθούν σε μία από τις Διευθύνσεις Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης της χώρας προσκομίζοντας το δελτίο της Αστυνομικής τους ταυτότητας ή το διαβατήριό τους ώστε να δημιουργήσουν τον προσωπικό τους κωδικό ασφαλείας με τον οποίο θα υποβάλουν την ηλεκτρονική τους αίτηση. 3. Οι αιτούντες συνδέονται, μέσω της επίσημης ιστοσελίδας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, με την ειδικά διαμορφωμένη ηλεκτρονική εφαρμογή και χρησιμοποιώντας τον 8-ψήφιο κωδικό εξετάσεων και τον προσωπικό κωδικό ασφαλείας που έλαβαν, υποβάλλουν την ηλεκτρονική αίτηση. Η αίτηση αυτή επέχει και θέση υπεύθυνης δήλωσης κατά την έννοια και με τις συνέπειες του ν. 1599/1986 (Α΄ 75), για την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνει. 4. Ο αιτών έχει δικαίωμα υποβολής μίας (1) και μόνο ηλεκτρονικής αίτησης. Στην περίπτωση που βρεθούν περισσότερες από μία αιτήσεις, ο αιτών χάνει το δικαίωμα μεταφοράς θέσης και οι αιτήσεις του διαγράφονται από το ηλεκτρονικό σύστημα. 5. Ο αιτών δηλώνει τα ακόλουθα: α) Την κατηγορία στην οποία ανήκει. β) Την προτίμησή του για την αντίστοιχη Σχολή/Τμήμα που επιθυμεί τη μεταφορά της θέσεως εισαγωγής του ή αν πρόκειται για περισσότερες από μια αντίστοιχες Σχολές/Τμήματα ανά Περιφέρεια την σειρά προτίμησης σε όλες αυτές. γ) Τέλος, συμπληρώνει το τηλέφωνό του, την πλήρη ταχυδρομική και ηλεκτρονική διεύθυνσή του. 6. Ο αιτών τη μεταφορά θέσης έχει τη δυνατότητα προσωρινής αποθήκευσης της αίτησής του, προκειμένου να ελέγξει την ορθότητα των στοιχείων που δηλώνει. Σε κάθε περίπτωση, η αίτηση οριστικοποιείται με την επιλογή «υποβολή αίτησης». Χωρίς την οριστική υποβολή της αίτησης δεν χορηγείται αριθμός πρωτοκόλλου και η ηλεκτρονική αίτηση είναι άκυρη. 7. Με την ολοκλήρωση της ηλεκτρονικής υποβολής, οι αιτούντες οφείλουν να εκτυπώσουν την αίτησή τους, στην οποία αναγράφεται και ο αριθμός πρωτοκόλλου που έλαβε και αποδέχονται να προσκομίσουν, στο Ίδρυμα υποδοχής τους, τα δικαιολογητικά που θα αποδεικνύουν τα όσα δήλωσαν. Απαραίτητα δικαιολογητικά Α) ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΙ ΚΑΙ ΤΕΚΝΑ ΑΥΤΩΝ: 1)Πιστοποιητικό/πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που έχει εκδοθεί εντός του 2014 2) Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσεως εισαγωγής. 3) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέων. Β) ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ: 1)Πιστοποιητικό/πιστοποιητικά οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που έχει εκδοθεί εντός του 2014. 2) Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσεως εισαγωγής. 3) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέων. Γ.α) ΜΕ ΑΔΕΛΦΟ Η ΑΔΕΛΦΗ ΦΟΙΤΗΤΗ/ΤΡΙΑ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 1γα) ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 του Ν.4264/2014 1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που έχει εκδοθεί εντός του 2014. 2) Βεβαίωση Τμήματος ή Σχολής, από την οποία να προκύπτει ότι ο/η αδελφός/αδελφή είναι, κατά την ημερομηνία υποβολής της αίτησης, ενεργός φοιτητής του πρώτου κύκλου σπουδών, όπως ορίζεται στο άρθρο 2 του ν.4009/2011 (195 Α΄) ή την Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας των γονέων του σε περίπτωση που έχει επιλεγεί η Περιφέρεια μόνιμης κατοικίας γονέων. 3) Υπεύθυνη Δήλωση του/της αδελφού/αδελφής που είναι ενεργός φοιτητής ότι δεν είναι ήδη κάτοχος πτυχίου, μεταπτυχιακού ή διδακτορικού τίτλου, θεωρημένη για το γνήσιο της υπογραφής από αρμόδια αρχή. Στην ίδια Υπεύθυνη Δήλωση, θα δηλώνεται υπεύθυνα ότι φοιτά σε πόλη διαφορετική της μόνιμης κατοικίας της οικογένειας και ότι αυτή η πόλη είναι οποιαδήποτε πόλη εκτός του νομού της μόνιμης κατοικίας. 4) Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσεως εισαγωγής. Γ.β) ΟΡΦΑΝΟΙ 1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που να έχει εκδοθεί εντός του 2014 από την υποβολή της αίτησης, από το οποίο να προκύπτει: i) ο θάνατος του/των γονέων και, ii) για την περίπτωση τέκνου/τέκνων άγαμης μητέρας, η μη αναγνώριση του/των τέκνων της, των οποίων έχει τη γονική μέριμνα. 2) Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσεως εισαγωγής. 3) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέα ή του αιτούντα σε περίπτωση που είναι ορφανός και από τους δυο γονείς. Γ.γ) ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΓΟΝΕΙΣ Η ΤΕΚΝΑ Η ΑΔΕΛΦΙΑ Η ΣΥΖΥΓΟΥΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΡΑΦΟ 1 γγ) ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ 53 ΤΟΥ Ν. 4264/2014 1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που να έχει εκδοθεί εντός του 2014, από το οποίο να προκύπτει η συγγενική σχέση εξ αίματος ή εξ αγχιστείας. 2) Πιστοποιητικό αναπηρίας του οικείου Κέντρου Πιστοποίησης Αναπηρίας (ΚΕΠΑ). Επισημαίνεται ότι στις περιπτώσεις όπου έχει χορηγηθεί πριν την 1.9.2011 επ' αόριστον ποσοστό αναπηρίας, από τις Πρωτοβάθμιες Υγειονομικές Επιτροπές των Νομαρχιών, της Περιφέρειας ή των Φορέων Κοινωνικής Ασφάλισης, ή από Ανώτατες Υγειονομικές Επιτροπές Στρατού, Ναυτικού, Αεροπορίας και Ελληνικής Αστυνομίας, δεν απαιτείται εκ νέου εξέταση από τις τις υγειονομικές επιτροπές του ΚΕΠΑ. 3) Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσεως εισαγωγής. 4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέων. Γ.δ) ΤΕΚΝΑ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑΣ 1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που έχει εκδοθεί εντός του 2014. 2) Αντίγραφο πράξης συνταξιοδότησης του γονέα που φονεύθηκε ή κατέστη ανίκανος. 3) Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσεως εισαγωγής. 4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέων. Γ.ε) ΠΟΛΥΔΥΜΑ ΤΕΚΝΑ 1) Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από το Δήμο, που έχει εκδοθεί εντός του 2014, από το οποίο να προκύπτει η ίδια ημερομηνία γέννησης των πολύδυμων τέκνων. 2) Αντίγραφο της Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των Γ.Ε.Λ. ή των ΕΠΑ.Λ. του έτους υποβολής του μηχανογραφικού δελτίου του/των άλλου/άλλων πολύδυμου/πολύδυμων αδελφού/αδελφών. 3) Εκτυπωμένη την ηλεκτρονική αίτηση μεταφοράς θέσεως εισαγωγής. 4) Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας γονέων. Έλεγχος των δικαιολογητικών 1. Οι πίνακες των αιτουμένων τη μεταφορά θέσης αποστέλλονται από το Υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προς τις Σχολές ή Τμήματα / Εισαγωγικές Κατευθύνσεις /Προγράμματα Σπουδών υποδοχής, ανά κατηγορία. Εντός πέντε εργάσιμων ημερών από τη στιγμή που τα τμήματα παραλάβουν τους πίνακες των αιτουμένων τη μεταφορά θέσης, υποχρεούνται να ανακοινώσουν τις ημερομηνίες εντός των οποίων θα δεχθούν τα δικαιολογητικά των ενδιαφερομένων. Η διάρκεια υποβολής των δικαιολογητικών δεν μπορεί να υπερβαίνει τις οκτώ (8) ημέρες. 2. Οι Γραμματείες των Τμημάτων υποδοχής, αφού παραλάβουν τα δικαιολογητικά που απαιτούνται, προβαίνουν σε αυτεπάγγελτη αναζήτηση του πιστοποιητικού οικογενειακής κατάστασης των δικαιούχων. 3. Με απόφαση του Προέδρου/Προϊσταμένου του Τμήματος, συστήνεται μη αμειβόμενη τριμελής Επιτροπή, τα μέλη της οποίας προέρχονται από το διδακτικό ή το διοικητικό προσωπικό, με σκοπό τον έλεγχο των δικαιολογητικών. Η Επιτροπή οφείλει να ολοκληρώσει τον έλεγχο των δικαιολογητικών εντός είκοσι (20) ημερών από τη λήξη της προθεσμίας υποβολής. 4. Η διαδικασία ολοκληρώνεται με την ανακοίνωση των αποφάσεων της Γενικών Συνελεύσεων του Τμήματος του Α.Ε.Ι. ή του Ακαδημαϊκού Συμβουλίου/Διοικούσας Επιτροπής της Α.Ε.Α. και οι Γραμματείες, προκειμένου να πραγματοποιήσουν την εγγραφή των δικαιούχων, ζητούν από αυτούς να δηλώσουν τον αριθμό πρωτοκόλλου της αίτησης διαγραφής τους από το Τμήμα προέλευσης και παράλληλα ζητούν από τη Γραμματεία του Τμήματος προέλευσης την υπηρεσιακή αποστολή του φακέλου, όπου περιλαμβάνεται και βεβαίωση διαγραφής τους. 5. Οι μεταφερόμενοι φοιτητές δύνανται να κάνουν χρήση των διατάξεων του άρθρου 35 του ν. 4115/2013 (Α΄ 24).

www.dikaiologitika.gr

ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΑΝΑΜΟΝΗ ΤΟΥ ΔΕΛΤΙΟΥ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ
ΑΠΟ ΤΟ Δ.Σ.