Τρίτη 30 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΕΓΓΡΑΦΕΣ ΚΑΙ ΑΛΛΑ ΘΕΜΑΤΑ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Χθες Δευτέρα 29 Σεπτεμβρίου πραγματοποιήθηκε συνάντηση μελών του Δ.Σ. της ΟΠΟΤΤΕ με τον Διευθυντή του γραφείου του Υπουργού κ. Γ  Ζέρβα για το τρέχον και φλέγον θέμα των μετεγγραφών και ειδικότερα του αποκλεισμού από το Υπουργείο των υποψηφίων με το 10 %.  Θεωρώντας ο κ. Ζέρβας πως το θέμα αφορά αποκλειστικά το Νομικό τμήμα του Υπουργείου μας παρέπεμψε στον υπεύθυνο κ. Δ. Μπαλασόπουλο ο οποίος ξεκάθαρα δήλωσε σχετικά με το 10 % πως αποκλείεται από τις μετεγγραφές γιατί δεν αναφέρεται στον νόμο. Προσπαθήσαμε να του εξηγήσουμε πως είναι λάθος, πως είναι αντισυνταγματικό, πως θα στείλει οικογένειες στα δικαστήρια , πως θα βάλει τα παιδιά μας σε περιπέτειες , αναίτια, παρ’ όλα αυτά  η τελευταία του φράση ήταν : ‘’Εγώ έτσι  ερμήνευσα τον νόμο.  Έχετε δικαίωμα να κάνετε ότι νομίζετε.  Πηγαίνετε δικαστικά ’’.
Κατατέθηκε από την ΟΠΟΤΤΕ έγγραφο με τα αιτήματα των Τριτέκνων σχετικά με τις μετεγγραφές αλλά και όλα τα θέματα που εκκρεμούν για τις οικογένειες των Τριτέκνων  όπως των αναπληρωτών εκπαιδευτικών, τις αποσπάσεις των εκπαιδευτικών, το φοιτητικό επίδομα, την σίτιση και στέγαση των φοιτητών και την προτεραιότητα των νηπίων στους παιδικούς  σταθμούς.

Ακολούθως πραγματοποιήθηκε συνάντηση με τον Διευθυντή του γραφείου του Αντιπροέδρου της Κυβέρνησης Ευάγγελου Βενιζέλου κ. Κ. Γουβάλα. Ενημερώθηκε από το κλιμάκιο της ΟΠΟΤΤΕ για την άδικη και ανέντιμη στάση του κ. Λοβέρβου απέναντι στις τρίτεκνες οικογένειες για όσα συμβαίνουν στο Παιδείας και ζητήθηκε να ενημερωθεί άμεσα ο κ. Βενιζέλος σχετικά καθώς επίσης πως αναμένουμε μία συνάντηση με τον ίδιο τον κ. Βενιζέλο στο άμεσο μέλλον.