Τρίτη, 9 Σεπτεμβρίου 2014

Η ΟΠΟΤΤΕ ΣΤΙΣ ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ - ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΜΑ ΤΗΝ COFACE 
Ο Υπεύθυνος Ενημέρωσης Μελών και Νέων συλλόγων  της ΟΠΟΤΤΕ κ. Γ. Χαβάκης συναντήθηκε στις Βρυξέλλες με τους υπεύθυνους Γραμματείας της COFACE ( Ευρωπαϊκή Συνομοσπονδία για τις Οικογένειες). Στη συνάντηση συμμετείχε και η σύζυγος του κ. Χαβάκη, κ. Βιργινία Στεφανάκη-Χαβάκη. Από την COFACE συμμετείχαν οι: Agnes Uhereczky Director, Florian Charron Project and Finance Manager και Paola Panzeri Policy Officer

Καταρχήν ενημερώθηκε για τις πολιτικές και τις δράσεις της COFACE τον τελευταίο κυρίως χρόνο, όσο και για τις προσεχείς εκδηλώσεις και δράσεις. Στη συνέχεια εξήγησε στους εκπροσώπους της Συνομοσπονδία πως είναι οργανωμένη η Ελληνική Ομοσπονδία Τριτέκνων (ΟΠΟΤΤΕ) και ποιες δραστηριότητες και επαφές έχει. Επίσης, έγινε και συζήτηση για την κατάσταση που βρίσκονται οι οικογένειες σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και πως η COFACE παρεμβαίνει στους διάφορους θεσμούς της Ευρωπαϊκής ένωσης. 

Γενικά ήταν μια ευχάριστη και αποδοτική συζήτηση, η οποία,  όπως τουλάχιστον εκφράστηκε η επιθυμία και από τις δύο πλευρές θα συνεχιστεί και πιο επίσημα και με μεγαλύτερη συμμετοχή μελών.

Η ΟΠΟΤΤΕ με τις επαφές αυτές προσπαθεί να φέρει τα θέματα που απασχολούν τις οικογένειες και κυρίως τις τρίτεκνες μέσα στην Ε.Ε, όπου μέσω ευρωβουλευτών και της Συνομοσπονδίας μπορούν να προωθηθούν πολιτικές που να δίνουν λύση στα προβλήματα που προκύπτουν.