Σάββατο, 1 Νοεμβρίου 2014

Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΑΝΔΡΕΑ ΛΟΒΕΡΔΟ

Χθες  Παρασκευή 31 Οκτωβρίου 2014 αντιπροσωπία της ΟΠΟΤΤΕ συναντήθηκε στο Υπουργείο Παιδείας με τον Υπουργό κ. Ανδρέα Λοβέρδο για θέματα παιδείας που αφορούν τις  τρίτεκνες οικογένειες.
Σχετικά με τις μετεγγραφές η προτροπή του Υπουργού προς τις Ανώτερες και Ανώτατες σχολές είναι να προχωρήσουν άμεσα οι διαδικασίες ώστε να μην χαθεί ούτε ο ελάχιστος χρόνος παρακολούθησης μαθημάτων από τους μετεγγραφέντες φοιτητές και φυσικά να μην χαθεί το εξάμηνο, όπως απαιτήσαμε εμείς. Όσο δε για τους υποψηφίους του 10% υπάρχει προγραμματισμένη συνάντηση την ερχόμενη Τρίτη με τους Πρυτάνεις και τους Προέδρους  των Σχολών από την οποία θα προκύψει το τι ‘’μέλλει γενέσθαι’’ . Από την ΟΠΟΤΤΕ έγινε γνωστό στον Υπουργό πως οι ουσιαστικά ενδιαφερόμενοι αυτής της κατηγορίας είναι τόσο λίγοι που ουσιαστικά δεν θα επηρεαστεί η ισορροπία των Σχολών. Το αισιόδοξο είναι πως υπήρξε ευνοϊκά κείμενος στην άποψη της ΟΠΟΤΤΕ.
Σχετικά με την πρόσληψη των αναπληρωτών καθηγητών τον ενημερώσαμε πως αποδεδειγμένα δεν τηρείται το ποσοστό του 20% και πως καταργήθηκε στην ειδικότητα της ειδικής αγωγής η ποσόστωση. Ο Υπουργός  δεσμεύτηκε να το εξετάσει και να μας απαντήσει στην επόμενη σύντομα συνάντηση μας. Σχετικά δε με τους εκπαιδευτικούς σε διαθεσιμότητα, δεσμεύτηκε ότι τις αμέσως επόμενες μέρες θα υπάρξει αποκατάστασή τους.
Δεσμεύτηκε ακόμη ο κ. Λοβέρδος   πως στην επιλογή στα νηπιαγωγεία για προνήπια θα εισάγονται τα παιδιά των τρίτεκνων οικογενειών κατά προτεραιότητα.
Τέλος υποσχέθηκε πως σε λίγες μέρες θα υπάρξει νέα συνάντηση.
Αλλά ας μην επαναπαυόμαστε , μόνο η δικιά μας αποφασιστική πίεση θα μπορεί να έχει αποτελέσματα.