Τρίτη, 21 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΟΠΟΤΤΕ ΚΑΙ ΑΣΠΕ


Την Παρασκευή 17/1/2014 συναντήθηκε αντιπροσωπία της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών Τριών Τέκνων Ελλάδας με τον Πρόεδρο της Ανωτάτης Συνομοσπονδίας Πολυτέκνων Ελλάδας κ. Βασίλειο Θεοτοκάτο στο γραφείο του δεύτερου στα Εξάρχεια.
Μέσα σε κλίμα εξαιρετικά αρμονικό συζητήθηκαν τα κοινά πλέον προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι ΠΟΛΥΜΕΛΕΙΣ οικογένειες στην Ελλάδα και αποφασίστηκε συνεργασία ανάμεσα στα δυο Σωματεία και κοινοί αγώνες σε θέματα σοβαρά όπως το φορολογικό.
Ο κ. Θεοτοκάτος δεσμεύτηκε απέναντι στο αίτημα του Προέδρου της ΟΠΟΤΤΕ για συνάντηση στο εγγύς μέλλον των διοικητικών Συμβουλίων αμφότερων των μερών.

(Την ΟΠΟΤΤΕ εκπροσώπησαν οι : Αχλαδιανάκης Μ.,  Χελιουδάκη Μ.,Δήμος Β., Τσούλιας Σ., Τζαβέλλα Μ., Βακουφτσή Κ., Πατσώνα Κ., Ανανιάδου Ε., Καραγεωργόπουλος Δ., Βαρβαρίγου Κ.)Η ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ
 ΣΤΟ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΝΑΥΤΙΛΙΑΣ

Τη δέσμευσή του, να παρέμβει το υπουργείο Ναυτιλίας στις ακτοπλοϊκές εταιρείες ώστε να προβλέπουν στην εμπορική τους πολιτική, την παροχή εκπτώσεων σε τρίτεκνες οικογένειες, έδωσε σήμερα ο Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης, σε συνάντηση που είχε με το διοικητικό συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Τριτέκνων.
Οι εκπρόσωποι της Ομοσπονδίας, έθεσαν στον υπουργό το καθεστώς που διέπει την εισαγωγή σπουδαστών από τρίτεκνες οικογένειες στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού και την εξομοίωσή του με αυτό που εφαρμόζει το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων.
Ο υπουργός Ναυτιλίας είπε ότι έχει προβλεφθεί διάταξη στο νομοσχέδιο για τα τουριστικά πλοία, που πρόκειται πολύ σύντομα να κατατεθεί στη Βουλή και η οποία προβλέπει την κατάργηση των ηλικιακών ορίων για την κατηγορία των Τριτέκνων για την εισαγωγή τους στις Ακαδημίες Εμπορικού Ναυτικού, ενώ σημείωσε ότι έχει προστεθεί κατηγορία που θα συμπεριλαμβάνει υποψηφίους μονογονεϊκών οικογενειών, καθώς και υποψηφίων με γονείς, τέκνα συγκεκριμένων παθήσεων ή με ποσοστό αναπηρίας πάνω από 67%.
«Το δημογραφικό πρόβλημα στη χώρα μας είναι εθνικό ζήτημα και οφείλουμε να παράσχουμε κάθε πολύτιμη βοήθεια ώστε να αντιστραφεί η τάση συνεχούς υπογεννητικότητας», κατέληξε χαρακτηριστικά ο κ. Βαρβιτσιώτης.


 ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΑΝΤΙΠΡΟΣΩΠΕΙΑΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ 
ΜΕ ΤΗΝ ΟΠΟΤΤΕ

Συνάντηση των βουλευτών ΣΥΡΙΖΑ Β’ Αθήνας Δημήτρη Στρατούλη,  Χαράς Καφαντάρη, Ρένας Δούρου και του μέλους της Κεντρικής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Κοντού με την Ομοσπονδία Τριτέκνων Οικογενειών.
Η αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ κατά τη διάρκεια της συνάντησης δήλωσε τα εξής:
«Ο ΣΥΡΙΖΑ επιμένει στην πρόταση νόμου του που έχει καταθέσει στη Βουλή για εξομοίωση των τριτέκνων με τις πολύτεκνες οικογένειες και συνεπώς για ένταξη των τριτέκνων οικογενειών ως πολύτεκνων στο νόμο 1910/1944 και θα φέρει άμεσα το θέμα στη διάσκεψη των προέδρων για την επιτάχυνση της συζήτησής της στην Ολομέλεια της Βουλής. Σε κάθε περίπτωση ο ΣΥΡΙΖΑ δεσμεύεται ότι εφόσον συμμετέχει σε αριστερή κυβέρνηση θα φέρει αυτή την πρόταση νόμου ως νομοσχέδιό της για έγκρισή του από τη Βουλή».

(Από την ΟΠΟΤΤΕ παρευρίσκονταν οι: Αχλαδιανάκης Μ., Κοντός Θ., Χελιουδάκη Μ.,Δήμος Β., Τσούλιας Σ., Τζαβέλλα Μ., Βακουφτσή Κ., Πατσώνα Κ., Ανανιάδου Ε., Καραγεωργόπουλος Δ., Βαρβαρίγου Κ.)