Πέμπτη, 16 Ιανουαρίου 2014

Η ΟΠΟΤΤΕ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΟΥΣ

ΠΡΟΤΕΡΑΙΟΤΗΤΑ ΣΤΟΥΣ ΤΡΙΤΕΚΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΙΣ ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ ΖΗΤΑ Η ΟΠΟΤΤΕ

                                                                                                                            


         
ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ 
ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΠΑΙΔΕΙΑΣ                                                                                                        
 Αρ. Πρωτ.: 216/14/1/2014Αξιότιμο κ. Υπουργό παιδείας,
Αξιότιμο κ. Αρβανιτόπουλο
Θέμα: «ΜΕΤΑΘΕΣΕΙΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ»


Εν όψει της εγκυκλίου μεταθέσεων, και μετά από την πλήρη απαξίωση προς την μεγάλη οικογένεια των γονέων με τρία παιδιά στη διαδικασία των αποσπάσεων, αιτούμαστε να ληφθεί μέριμνα για την ένταξη των τρίτεκνων οικογενειών στις ειδικές κατηγορίες μετάθεσης ( η κατ' εξαίρεση μετάθεση στον τόπο συμφερόντων τους,  των ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ με πολύτεκνες ΚΑΙ  ΤΡΙΤΕΚΝΕΣ οικογένειες).
Οι γονείς με τρία παιδιά  την τρέχουσα σχολική χρονιά σε αυτή τη δύσκολη οικονομική και αξιακή κρίση που βιώνουμε όλοι, είδαν την οικογενειακή συνοχή τους να διασπάται με σοβαρές οικονομικές και ηθικές επιπτώσεις. Η ένταξη των τρίτεκνων εκπαιδευτικών στις κατά προτεραιότητα μεταθέσεις και αποσπάσεις , με τις ίδιες προϋποθέσεις που ισχύουν για τους πολύτεκνους θα είναι 
κίνηση δημογραφικής πολιτικής για την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας , χωρίς οικονομική δαπάνη.
H τρίτεκνη οικογένεια πρέπει να στηριχτεί για λόγους κοινωνικής αλληλεγγύης και κοινωνικής προστασίας.  Oι τρίτεκνοι είναι πολύτεκνοι και πρέπει να αντιμετωπίζονται ως πολύτεκνοι. Στο πλαίσιο της παραδοχής αυτής, η κατά προτεραιότητα μετάθεση των τρίτεκνων εκπαιδευτικών ανταποκρίνεται στην ανάγκη να δοθεί ουσιαστικό περιεχόμενο στο συνταγματικά κατοχυρωμένο δικαίωµα των πολύτεκνων για ειδική φροντίδα από το Κράτος(άρθρο 21 παρ. 2 του Συντάγματος) ως έκφραση αλληλεγγύης και φροντίδας της κοινωνίας σε όλες τις οικογένειες που έχουν αντικειμενικά μεγαλύτερη ανάγκη, ιδίως σε περίοδο οικονομικής  και ανθρωπιστικής κρίσης.
Τέλος επιθυμούμε μια συνάντηση μαζί σας για να σας εκθέσουμε αναλυτικά τα προβλήματα των τρίτεκνων οικογενειών που αφορούνε εκπαιδευτικούς, φοιτητές και άλλα θέματα τα οποία μπορούνε να λυθούνε καθότι είναι θεσμικά εκτός από οικονομικά.


Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.

 Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ                                         Η Γ. ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ
ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ             ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΙΡΗ


Διαβάστε παρακάτω

dikaiologitika.gr


Επίσης  μπορείτε να διαβάσετε την επιστολή της ΟΠΟΤΤΕ προς τον Υπουργό Παιδείας μέσα από τις ιστοσελίδες όπου έχει αναρτηθεί:

AlfaVita (Εκπαιδευτικό Ενημερωτικό Δίκτυο)

ESOS on line (διαδυκτιακή πύλη για την παιδεία)