Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2014

ΣΥΝΑΝΤΗΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ... ΣΥΝΕΧΕΙΑ

Η ΟΠΟΤΤΕ ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ


 Πραγματοποιήθηκε στη Βουλή εποικοδομητική συνάντηση μεταξύ Ανεξαρτήτων Ελλήνων και ΟΠΟΤΤΕ στις 17 Ιανουαρίου 2014. Εκτός από τον Πρόεδρο Πάνο Καμμένο παρευρίσκοντο και οι κ.κ. Ραχήλ Μακρή, Τέρενς Κουίκ και Παύλος Χαϊκάλης και από  την Ομοσπονδία παρίσταντο οι : Αχλαδιανάκης Μ., Κοντός Θ., Χελιουδάκη Μ.,Δήμος Β., Τσούλιας Σ., Τζαβέλλα Μ., Βακουφτσή Κ., Πατσώνα Κ., Ανανιάδου Ε., Καραγεωργόπουλος Δ., και Βαρβαρίγου Κ.

Από την ΟΠΟΤΤΕ έγινε ενημέρωση για τα οικονομικά και κοινωνικά προβλήματα των
τριτέκνων οικογενειών και παρεδόθη  τροποποιημένο σχέδιο Νόμου περί πολυτεκνίας από το τρίτο παιδί, το οποίο υποσχέθηκε ο κ. Καμμένος πως θα υπογραφεί από όλους τους Βουλευτές του, πράγμα το οποίο θα ανοίξει ως φαίνεται τον δρόμο για υπογραφή και από άλλους Βουλευτές.
Και αυτό γιατί θεωρεί δίκαιο το αίτημα μας συμφωνώντας μαζί μας πως αυτή η τροποποίηση θα βοηθήσει στην αντιμετώπιση του μεγίστου δημογραφικού προβλήματος που αντιμετωπίζει η χώρα μας.

Αφού δε αποχώρησε ο κ. Καμμένος λόγω ανειλημμένων υποχρεώσεων η συζήτηση συνεχίστηκε με την κ. Μακρή και τον κ. Χαϊκάλη οι οποίοι υποστήριξαν πως το δημογραφικό πρέπει να γίνει μέρος της εθνικής πολιτικής και το πρωτογενές πλεόνασμα θα πρέπει να μοιραστεί στις κοινωνικές ομάδες των Πολυμελών Οικογενειών ( με αναλογία σε πολύτεκνους και τρίτεκνους ).
ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ 
ΜΕ ΤΟΝ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ 
ΕΥΑΓΓΕΛΟ ΒΕΝΙΖΕΛΟ


Για την Παρασκευή 17/1/2014 είχε προγραμματιστεί συνάντηση της ΟΠΟΤΤΕ με τον Αντιπρόεδρο της Κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο. Λόγω έκτακτης αναχώρησης του όμως για την Αμερική η συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τον Διευθυντή του γραφείου του κ. Κωνσταντίνο Γουβάλα.
Την ΟΠΟΤΤΕ εκπροσώπησαν οι : Αχλαδιανάκης Μ., Κοντός Θ., Χελιουδάκη Μ.,Δήμος Β., Τσούλιας Σ., Τζαβέλλα Μ., Βακουφτσή Κ., Πατσώνα Κ., Ανανιάδου Ε., Καραγεωργόπουλος Δ., και Βαρβαρίγου Κ.
Αφού συζητήθηκαν τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι τρίτεκνες οικογένειες, τέθηκε από τον Πρόεδρο της ΟΠΟΤΤΕ  άμεση και επιτακτική η ανάγκη να επέλθει επί τέλους η πολυπόθητη αλλαγή στον Νόμο περί πολυτεκνίας θεωρώντας πολύτεκνες τις οικογένειες με τρία και άνω παιδιά.
Εδόθη στον κ. Γουβάλα η τροποποιημένη πρόταση του  Νομοσχεδίου με σκοπό να παραδοθεί στον κ. Βενιζέλο και εκείνος να την προωθήσει.
Τονίστηκε δε το μείζον πρόβλημα της κινητικότητας των υπαλλήλων και ειδικότερα εκτός των εκπαιδευτικών και των σχολικών φυλάκων και καθαριστριών αλλά και των εργαζομένων στον ΕΟΠΥΥ. Ασκήθηκε έντονη πίεση για την παρέμβαση του κ. Βενιζέλου για άμεση προκήρυξη θέσεων για τον λόγο ότι εκπνέει το οκτάμηνο της διαθεσιμότητας των τελευταίων κλάδων.
Η συνάντηση έληξε με την υπόσχεση από τον κ. Γουβάλα πως θα υπάρξει το συντομότερο και συνάντηση με τον κ. Βενιζέλο