Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014

ΑΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΗ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΗ ΤΗΣ ΔΙΑΝΟΜΗΣ ΤΡΟΦΙΜΩΝ ΤΗΣ Ε.Ε.

Κρίνοντας εντελώς αδικαιολόγητη και ζημιογόνα για τις τρίτεκνες οικογένειες την καθυστέρηση στη διανομή από τις εταιρείες των δωρεάν τροφίμων της Ε.Ε. η ΟΠΟΤΤΕ έστειλε την παρακάτω επιστολή στον Πρόεδρο του υπεύθυνου κρατικού φορέα :


Προς κ. πρόεδρο ΟΠΕΚΕΠΕ
Αξιότιμο κο Γρηγόρη  Αποστολάκο
Θεμα: «καθυστέρηση διανομής τροφίμων στις τρίτεκνες οικογένειες»
          
  Η Ομοσπονδία Τριτέκνων Ελλάδας είναι μια Πανελλαδική Ομοσπονδία που αφορά όλες τις τρίτεκνες οικογένειες της Ελλάδας.
Το Δημογραφικό πρόβλημα της Ελλάδας είναι ιδιαίτερα οξύ και αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα εθνικά προβλήματα του τόπου. Αποτελεί αδήριτη ανάγκη η ενίσχυση της τρίτεκνης οικογένειας μέσω των γνωστών προγραμμάτων διανομής τροφίμων.
 Δυστυχώς με το νέο έτος που ήρθε διαπιστώσαμε ότι η υπεύθυνη εταιρία NUTRIA καθυστερεί αδικαιολόγητα την  διανομή λαδιού και κασεριού στους δικαιούχους, σύμφωνα με την απόφαση του Υπουργείου Αγροτικής ανάπτυξης τροφίμων, που υλοποιεί ο ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρακαλούμε για την αυστηρή σύσταση προς την εταιρία ώστε να προχωρήσει άμεσα στην διάθεση των προϊόντων που αναφέραμε προς την Ομοσπονδίας μας και προς τους Συλλόγους μας.
 Υπάρχει αδικαιολόγητη καθυστέρηση και διαμαρτυρόμαστε ως ΟΠΟΤΤΕ. Μισό εκατομμύριο οικογένειες στην Ελλάδα που ανήκουν στην Ομοσπονδία μας εκφράζουν την εντονότατη δυσφορία τους. Δεν είναι δυνατόν να υπάρχει τέτοια καθυστέρηση , όταν μάλιστα αρκετές τρίτεκνες οικογένειες πεινάνε και δεν έχουν τα προς το ζην.. Οι συμπολίτες μας περιμένουν αυτές ιδιαίτερα τις ημέρες και κάθε μέρα τη στήριξη της Πολιτείας, και είμαστε υποχρεωμένοι να τους τη παράσχουμε. Σωστή η απόφαση της κυβέρνησης - κρίμα που χάθηκαν ευρωπαϊκά χρήματα που σίγουρα δε μας περισσεύουν.

Στην διάθεσή σας για περαιτέρω πληροφορίες και συνεργασία

Με εκτίμηση
Για το Δ.Σ.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ  
ΑΧΛΑΔΙΑΝΑΚΗΣ ΜΑΝΩΛΗΣ
Η ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ  
ΧΕΛΙΟΥΔΑΚΗ ΜΑΙΡΗ